Gelecek Partisi, liglerin başlaması kararına tepki gösterdi

Gelecek Partisi, liglerin başlaması kararına tepki gösterdi
Gelecek Partisi, TFF'nin aldığı liglerin başlaması kararına Sağlık Bakanlığı'nın "Federasyonun sorumluğunda" demesine tepki gösterdi. Bilim Kurulu üyelerinin konuyla ilgili açıklama yapmamasının olumsuz görüş bildirdiklerinin kanıtı olduğu belirtilen açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuya sessiz kalmasının ise 'skaldal' olduğu bildirildi.

Gelecek Partisi'nin 'liglerin başlaması spor insanları için risklidir' başlıklı açıklaması şöyle:

"SPOR BAKANLIĞI'NIN SESSİZ KALMASI SKANDALDIR"
Mesafe kuralı, kapalı alanların kapatılması, sokağa çıkma yasağı, maske kullanımı vs. gibi birçok konuda görüş beyan edip yaptırım kararı alan T.C. Sağlık Bakanlığı, spor camiası ve sporcular söz konusu olunca "ne halleri var ise görsünler" demeye getirmiştir. T.C. Gençlik Spor Bakanlığı'nın ise tüm bu gelişmelere sesiz kalması ayrı bir skandaldır ve spor insanların' bu zor günlerde yalnızlığa terk etmişlerdir.

"KARARIN BİLİM KURULU TARAFINDAN VERİLMESİ GEREKİR"
Gelecek Partisi olarak, böylesine hassas bir konuyu ve yaşananları üzülerek takip etmekteyiz. 03 Mayıs 2020 tarihinde partimizin ve akabinde genel başkanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyu ile paylaştığı gibi; liglerin başlatılması kararının BİLİM KURULU tarafından verilmesi gerekir.

"SUSKUN KALINARAK OLUMSUZ BAKILDIĞI ANLAŞILMAKTADIR"
T.C. Sağlık Bakanlığı'nın, "Liglerin başlatılması Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorumluluğundadır" açıklaması ise bizleri fazlasıyla endişelendirmiştir. Bilim kurulu üyelerinin müsabakaların başlamasına yönelik çekincelerinin olduğu, suskun kalarak aslında olumsuz baktığı net bir şekilde anlaşılmaktadır. 

"MAÇLAR ŞİFRESİZ YAYINLANMALI"
Spor insanlarını ve toplumumuzu koruma yönelik önerilerimizi açık, anlaşılır ve net bir biçimde yeniden vurgulamak istiyoruz: Müsabakalar seyircisiz oynanmalı, profesyonel ve amatör futbol liglerinin Antalya gibi futbol tesisi olan otellerde yapılmalı, tüm müsabakalar "şifresiz" yayınlanarak, vatandaşlarımızın maçları ücretsiz olarak evlerinde izleyebilmesine olanak sağlanmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.