Gelecek Partisi’nden İBB’nin yetki alanının daraltılmasına tepki!

Gelecek Partisi’nden İBB’nin yetki alanının daraltılmasına tepki!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, hükümet tarafından peş peşe alınan kararlarla İBB’nin yetki alanının daraltılmasına sert tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ve İBB’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) karar alma çoğunluğunu ortadan kaldıran yönetmelik değişikliğine tepki gösterdi.

Yapılan yönetmelik değişikliği öncesi UKOME’de İBB’yi temsilen 11, hükümet tarafından belirlenen 10 üye bulunuyordu ve karar alma üstünlük sayısı İBB’nin elindeydi. Değişiklik sonrası 3 Bakanlık daha UKOME üyesi yapılarak hükümet kanadının temsilci sayısı 14’e çıkartıldı ve İBB’nin karar alma çoğunluğu elinden alındı.

Doğan Demir, hükümet tarafından peş peşe alınan kararlarla İBB’nin yetki alanının daraltılmasına tepki gösterdi.

'Hem siyaseti, hem de vatandaşı cezalandırıyorlar'
Hükümetin seçimde kaybetmeyi halen hazmedemediğini söyleyen Demir, “Vatandaşın iradesini gasp ederek yetkileri kısıtlıyorlar. Türkiye’de yerel yönetimler eliyle yapılan çalışmaları kendi ellerinde toplayarak hem yerel yönetimlerin önünü kapatıyorlar, hem siyaseti, hem de vatandaşı cezalandırıyorlar” dedi.

'Türkiye’ye yazık ediyorlar'
 Cumhurbaşkanı ve AK Parti yetkililerine de çağrıda bulunan Demir, “Kendilerine gelince hiçbir antidemokratik uygulamayı kabul etmedikleri gibi, vatandaşın özgür iradesiyle seçilmiş yerel yönetimlere gösterdikleri bu muameleden vazgeçmeleri gerekiyor. Bu antidemokratik uygulamaları kaldırsınlar ve yerel yönetimlerin yetkilerini kısıtlamasınlar. Bu yaşananlar Türkiye adına utanç verici bir durumdur. Partiler kalıcı değil, geçicidir Türkiye’ye yazık ediyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.