Genel Başkan sınıfta kaldı

Genel Başkan sınıfta kaldı
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, seçimlerle ile ilgili partisine eleştirilerde bulundu. Aksünger, “CHP'nin genel başkanı ve yöneticiler sınıfta kaldı. Parti içi mücadele artık farklı bir mecraya taşınacak” diye konuştu.

Seçim öncesi iktidarı düşürecek bir dip dalga geldiğinden bahseden CHP’lilerin bu tespiti, bumerang misali kendilerine döndü. Partide yüksek sesle dillendirilen itirazlar Kılıçdaroğlu ve ekibini zora sokacak gibi. Beklenti ise partide kan değişikliğinin acilen yapılması yönünde.

Millet İttifakı adayı CHP’li Muharrem İnce’nin, parti oylarından çok fazla seçmen desteğini alması CHP yönetimin yeniden yapılanmasını gündeme düşürdü. Partililer, başarısız sonuçlardan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sorumlu tutarken, İnce de dahil olmak üzere üst düzey isimlerin tavan yapan eleştirileri CHP’nin yeni bir sürece doğru yöneldiği sinyalini verdi. PM üyesi Erdal Aksünger’in, “Genel başkan ve yöneticiler sınıfta kaldı. CHP, Muharrem İnce’ye yetişemedi” şeklindeki açıklamasına, İnce’nin, “Bana derlerse, ‘Yürü önümüzden’ ben yürürüm” ifadesinin eklenmesi ise CHP’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi.

Eve gidip oturamayacak
Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde Kılıçdaroğlu’na, "Beni aday göster, kazanamazsam zaten milletvekili de olamam. Benden kurtulmuş olursun. Eve gidip oturacağım" dediği ileri sürülen Muharrem İnce’nin, siyaseti bırakmayacağı ortaya çıktı. Seçim yenilgisinin ardından ilk konuşmasını yapan İnce “Benim gündemim Türkiye’dir. Hepimizin gündemi Türkiye olmaya devam etmelidir. 15 milyon insan bana güvenip oy vermiştir. 50 günlük kampanya yerine, 500 günlük, 5 bin günlük kampanya ile devam edeceğiz. Sizlerin güveni olduğu sürece bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, sandık sonuçlarına dair birçok endişesinin olduğunu belirterek, "Sonuçlar, soru işaretleri ile dolu. Bazı şeyleri araştırıp sağlamasını yapamamaktan kaynaklanan, daha bir sürü tereddütlerle dolu bir seçim geçirdik" dedi. Partisine yönelik eleştirilerde de bulunan Aksünger, "CHP, milleti çok tereddütte bıraktı. Aynı şey Muharrem İnce için de geçerli" diye konuştu.

Açıklama yapmadılar
Dün gün boyu her taraftan birçok sıkıntılı haberler aldıklarını söyleyen Aksünger, "Hepsini takip ettik. Ne yazık ki üzüntü verici. Bu kadar büyük tereddütler içerisinde sonuçlanan seçimi yorumlamak da zor. Kafamda bu sonuçları kabullenmeme düşüncesi hep olacak çünkü çok soru işareti var. Bu soru işaretlerini toplumun da taşıdığını düşünüyorum. Onlar aydınlanmadığı sürece bu seçimlerin üzerinde hep gölge olacak. CHP'nin genel başkanı ve yöneticileri sınıfta kaldı. Seçim gecesi topluma açıklama yapmayarak, beklentileri yerle bir ettiler. Bu da ayrı bir üzüntü sebebi" ifadelerini kullandı.

Bu sonuç tam bir muamma
MHP'nin özellikle Kürt seçmenin olduğu yerlerde aldığı oyları anormal bulduğunu söyleyen Aksünger, "Bu sonuç tam bir muamma" dedi. Hiç kimsenin MHP'nin bu kadar oy alacağını düşünmediğini savunan Aksünger, "CHP, Muharrem İnce'ye yetişemedi. Psikolojik sınırı aşamadı. Kimse bunu bir başarı olarak gösteremez. İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener ile HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ta mazeret olabilir. Ama bu kadar düşük oy alacakları çok da tahmin edilemiyordu. Bütün anketler şaştı. Biz de şaşırdık. MHP konusu muamma olarak kaldı. Toplumun kafasında bu kadar soru işareti varken bu seçim sonuçlarını kabul etmek topluma da ihanet etmek anlamına gelir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.