Gergerlioğlu: Meclis'i terk etmeyeceğim

Gergerlioğlu: Meclis'i terk etmeyeceğim
Meclis Genel Kurulu'nda hakkında kesinleşen yargı kararının okunması ile milletvekilliğinin düşürülmesi beklenen HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, 'Meclis'i terk etmeyeceğim' mesajı verdi: Karar okunurken Genel Kurul'da olacağım. Şu ana kadar vekilliği düşürülen hiçbir milletvekili, Genel Kurul salonunda bulunmadı. Herhalde ilk örnek olacağım. " dedi.

Milletvekilliği düşürülmesi beklenen HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te gazeteciler ile buluştu. 

"BİR DEDİĞİMİZ İKİ ETMEDİLER"

Kararın siyasi olduğunu ve alelacele okutulmaya çalışıldığını belirten Gergerlioğlu "Çözüm sürecinde dediklerimin 10 katı paylaşıldı. Doğrucu davutluğumuzun cezasını ödüyoruz. Sözlerimizde hiçbir zaman bir değişim olmadı ama şimdi 'Terörist' olduk.

Önceden barıştan bahsettiğim için bana 'Kürtçü' diyenler, çözüm sürecinde beni konuşmaya çağırıyordu. Akil insanlar heyeti ile yaptığımız çalışmalarda, Kocaeli Valiliği bir dediğimizi iki etmiyordu" dedi.

"SONUNDA BU CEVABI BULDULAR"

Gergerlioğlu, şöyle devam etti: "Devlet beni işimden attı, yerden yere vurdu. Soykırım muamelesine tabi tuttu ama milletvekili olarak seçti. OHAL KHK'lerini, cezaevlerini, hasta mahpusları, çocuklu anne mahpusları, insan kaçırmaları, işkenceleri gündeme getirdim.

Sorularımızı yanıtsız bıraktılar. İşten kurtulduklarını sandılar. Verecekleri yanıtları yoktu. Sonunda verecekleri cevap bu oldu."

"KARAR ANINDA GENEL KURUL'DA OLACAĞIM"

Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Genel Kurul'da olacağım. Şu ana kadar düşürülen milletvekili, Genel Kurul'da hiç olmadı. Herhalde ilk örnek olacağım. Düşünün, milletvekili otururken düşürülecek. Bu demokrasi adına, milli irade adına çok ağır bir durumdur. Çünkü şaibeli bir düşürme bu. Karar çok haksızdır. Sonrasında belki çıkarabilirler ama ben bu milletin meclisinin bağrında bekleyeceğim. İş nereye varır bilmiyorum ama  bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis'ten söküp almak neymiş Türkiye ve tüm dünya görür.

Basit bir olay değil bu. 90 bin kişinin oyuyla geldim. Kocaeli'nde seçim çalışmalarında ne zorluklarla karşılaştık. Hiçbir afişimiz duvarlarda bir gün kalmadı. Bunlar devlet, iktidar organizasyonuyla yapıldı. Sahalarda organize timlerin parti yöneticilerimize saldırdığını, il başkanımızın bacağının kırıldığını gördük. Kolay kazanmadık.

Oldukça zorlukla kazandık ancak şu anda ayak oyunlarıyla, belden aşağı vurarak, bu vekillik benim elimden alınmaya çalışılıyor. Bunu kolay kolay bırakmayacağım. Genel Kurul'da sonuna kadar beklerim. Meclis’in içinde beklerim. Milletin kalbinde, bağrında beklerim. Buradan da ayrılmam. Gelip buradan alıyorlarsa da alsınlar. Kendileri bilir. Meclis'ten ayrılmayacağım. Çünkü millet beni buraya gönderdi. Alıp beni Meclis'ten götürsünler, 1994'teki görüntüleri yapsınlar. Kendileri bilir. 1994 görüntüleri olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.