Gezi Davası başladı: 'Meraklı izleyici' gerilimi!

Gezi Davası başladı: 'Meraklı izleyici' gerilimi!
Gezi davasının duruşması saat 10.30'da başladı. Mahkeme Başkanı, davayı takip edenler için "Meraklı seyirci" ifadesini kullanınca tepkiye sebep oldu. Hakim, sözünü "Duyarlı seyirci" olarak düzellti.

Gezi Davası’nın 6’ncı duruşması bugün Silivri’de bulunan 30’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Silivri Cezaevi’nde görülen duruşmayı izlemek için, aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal, Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve 20’ye yakın CHP Milletvekili katıldı.

Duruşmaya çok sayıda izleyici de katılırken sabahın erken saatlerinde otobüslerle duruşmanın olduğu Silivri’ye gelenler jandarmanın kimlik kontrollerinden geçmek zorunda kaldı.

Osman Kavala’dan savunma istendi
Savcılık makamı celse arasında sunduğu mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mahkeme Başkanı savcılık mütalaasının hemen ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan iş insanı Osman Kavala’dan savunma yapmasını istedi. Ancak avukatlar buna karşı çıktı. Sanık avukatları mütalaaya karşı beyanlarda bulunmak istedi. Avukatlar iddianamede suç unsuru olarak iddia edilen ses kayıtlarının incelenmesi için ses kayıtlarının kendilerine verilmesini talep etti. Ayrıca sanık avukatları duruşma salonunda bulunan bazı kişilerin tanık olarak dinlenmesini mahkeme heyetinden talep etti.

Avulat Belen: Bu dosya muhteşem Gezi eyleminin altında kalır
Avukat Bahri Belen, usule aykırı dinlenen bir tanık olduğunu, yazılı belgelerin tartışılmadığını söyleyerek, “Eğer maske ile Türkiye halkının özgürlükler ve hakları konusunda akıl almaz bir deney yaşadığı Gezi olayını yargılamak istiyorsanız bu mahkemenin yargıçları, biz avukatlar bu pabucun altında kalırız. Türkiye hukukunun bugüne kadar biriktirdiği bütün birikimin altında kalır. Bu dosya muhteşem Gezi eyleminin altında kalır” dedi.

'Meraklı seyirci' gerginliği 
Avukat Turgut Kazan, mahkeme başkanına dışarıda avukatların olduğunu ve bu avukatların duruşma salonuna alınmasını istedi. Mahkeme başkanının Kazan’a, “Eğer böyle bir şey varsa buradaki meraklı seyircilerden birini dışarıya alalım” sözleri tepkiye neden oldu. Mahkeme başkanı bu sefer sözlerini, “Duyarlı seyirci” diye değiştirdi.

Yiğit Aksakoğlu’nun avukatı Kazan şöyle devam etti: “Mütalaada müvekkilimin Osman Kavala’dan finansal destek aldığını söylüyor. Müvekkilim birçok belediyede çalışmıştır. AKP’li belediyeler de çalışmalardan yarar sağladıkları için ona destek sağlamışlardır. Bu kayıtlar Beyoğlu, Gaziantep ve Sultanbeyli belediyelerinin kayıtlarında var” dedi. Kazan, mahkeme heyetine sunduğu dilekçelerin incelenmesini istedi. Kazan’ın sunduğu dilekçelerde müvekkiliyle ilgili bilgilerin yer aldığı dosyalar mevcut… Kazan son olarak şunları söyledi: “Sayın Erdoğan ‘Hükümeti devirme’ suçunun olduğu davaya gelmiyor. Mağdurları haberdar etmeniz kaçınılmaz bir zorunluluk.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.