Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç: Sonuna kadar direneceğiz!

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç: Sonuna kadar direneceğiz!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, rezerv alan ilan etmesiyle imara açılan Kemerköy’deki yeşil alan için devam eden eylem 56. günü geride bıraktı. Tozkoparan Mahalle Platformu, Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri direniş çadırını ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç, “Bu haksızlığa, hukuksuzluğa ortak olmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz ve 6 ay sonra kazanacağız” dedi

Tozkoparan Mahalle Platformu temsilcileri, Validebağ Savunması ve Validebağ Gönüllüleri'ni ağırlayan Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi, basın açıklamasında bulundu. Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Eş Sözcüsü Gülseren Onanç, “Bugün hava güzel buna en çok da inşaat şirketleri seviniyor. Çünkü 7/24 inşaata devam edebiliyorlar. Oysa havanın bu mevsimde sıcak ve güneşli olması iklim krizine işaret ediyor. Biz burada sadece ranta karşı değil iklim krizine de direniyoruz” dedi. Bazılarının artık inşaatlar bu kadar ilerledikten sonra “geri dönüş olur mu?” diye sorduğunu anlatan Onanç, “Evet bunun dönüşü olacak biz bu haksızlığa, hukuksuzluğa ortak olmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz ve 6 ay sonra haklıydık kazandık diyeceğiz. Şimdi bu suç çetesi bizimle iletişim kurmak iş birliği yapmak istiyor ama bizim cevabımız belli; bu suça ortak olmayacağız ve sizi durdurmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.


Mücadele edeceğiz

901 haneli Kemerköy Sitesi’nin yeni yönetimine seçilen Hüsamettin Onanç da yaptığı konışmada, “İster Validebağ, ister Tozkoparan olsun hepimiz mağduruz. Aslında bunun sorumlusu da biziz, neden mi biziz, biz kapımıza gelene kadar sesimizi çıkarmadığımız için biziz. Güneydoğu’da kayyumlar atandığında sesimizi çıkardık mı? Bazıları çıkardı, biz de çıkardık ama yeterince çıkarmadık ki İstanbul’a kadar geldiler. Omuz omuza bu çetelerle mücadele edeceğiz” dedi.
Tozkoparan Mahalle Platformu sözcüsü ve Adil Yaşam Derneği Başkanı Haluk Çavuşoğlu ise bu mücadelenin paranın yeşilini sevenlerle doların yeşilini sevenler arasında olduğunu belirterek iktidarın en büyük korkusunun halkın birleşmesi olduğunu söyledi.


24 yıldır direniyoruz

Validebağ Gönüllüleri Sözcüsü Arif Belgin de 24 yıllık direnişlerin anlatarak, “Biz Validebağ’da 24 yıldır ranta karşı direniyoruz. Doğal olanın doğal, yeşil olanın yeşil kalması için direniyoruz. Validebağ 354 bin m2 ile Anadolu Yakası’nın en büyük yeşil alanlarından biri ve birinci derece tarihi ve doğal sit alanı. Ama yok miller bahçesi, yok çılgın proje, yok Hyde Park yapacağız diye bir sürü saçma sapan Validebağ’a çökmek istiyorlar. Biz Validebağ korudur, koru kalacak diyoruz” diye konuştu.  Validebağ Savunması adına konuşan Yüksel Demirtaş ise insanın doğadan uzaklaşarak hem doğayla hem insanla yabancılaştığına dikkat çekerek, “Bugün karbondioksit emisyonu 420 PPM’e çıkmış durumda, hep beraber çözümler üretmemiz gerekiyor” açıklamasını yaptı.

SELVİ SARITAÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.