Görüşmeler sonuç verdi: Demirtaş’a dayatılan uygulamadan vazgeçildi

Görüşmeler sonuç verdi: Demirtaş’a dayatılan uygulamadan vazgeçildi
Selahattin Demirtaş'ın avukat görüşü öncesi ve sonrası 'ayakkabı çıkarma' dayatmasından vazgeçildiği duyuruldu.

Dün, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, Edirne cezaevine müvekkili ile görüşmek için gittiğini ancak Demirtaş'ın onur kırıcı arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurmuştu.

Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş'ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde ayakkabılarını çıkarmasının istendiğini belirterek Demirtaş'ın bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve bu nedenle aile, avukat, milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade ettiğini aktarmıştı.

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. "Demirtaş Savunma Grubu"nun açıklamasını paylaşan Demir, Demirtaş'a avukat görüşü öncesi ve sonrası 'ayakkabı çıkarma' dayatmasından yapılan görüşmeler sonucu vazgeçildiğini söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir.

Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın selamlarını iletiyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.