Gülcan Kış'tan Nureddin Nebati'nin adaylığına tepki

Gülcan Kış'tan Nureddin Nebati'nin adaylığına tepki
CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye hiç tanımadığı Mersin’den aday yapılmasına tepki gösterdi.

EMİNE KAŞIKCI- CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi hedef aldı.

Seçime günler kala, partiler milletvekili adaylarını açıklamış ve AK Parti'nin Mersin milletvekili adaylarından biri de Nureddin Nebati olmuştu.

Kış, konuyla ilgili Nebati’nin hiç tanımadığı Mersin’den aday yapılmasına tepki gösterdi.

Devletin olanaklarını kullanarak değil, partisinin olanaklarıyla demokratik bir seçim yarışı vermelerini dileyen Kış, Mersin’in 22 yıldır beklediği yatırımlara dikkat çekti.

Öte yandan Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesinin de aylardır Ankara'da imza bekletildiğine değindi.

Ocak ayında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na da alınmasına rağmen Mersin Metrosu projesinin 17 aydır bir bakanlığın imzasına takılmasına tepki göstermişti.

Seçer, "Bir de çıkıp 'Hangi projenizi engelledik' diyorsunuz. Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Adayı Kış da benzer ifadelere yer vererek konuyla ilgili Nebati’nin Mersinli seçmene açıklamasını yapacağına yönelik göndermede bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

“Belediye meclisi üyesi, İnş. Müh. İş insanı olarak hizmet ettiğim Mersin'e bundan sonra milletvekili olarak hizmet etmek, halkımızdan görev onayı almak için yola çıktım. Bu onurlu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim.”

“Seçim sürecinin şehrimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm olumsuzluklara ve adaletsizliklere rağmen sağduyulu, saygılı bir seçim kampanyası yürüteceğimizden halkımızın emin olmasını istiyorum. Demokratik olgunluk ve saygı çerçevesinde yarışacağız.”

“Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Nureddin Nebati hiç tanımadığı Mersin'den partisinden aday yapıldı. Çok yakında Mersin'e teşrif edecekler. Devletin olanaklarını kullanarak değil, partisinin olanaklarıyla demokratik bir seçim yarışı vermelerini diliyorum.”

“Mersin'in 22 yıldır beklediği yatırımlar var. Mersin Büyükşehir Belediyemizin metro projesi de aylardır Ankara'da imza bekliyor. Sn. Nebati bunun açıklamasını Mersinli seçmene yapacaktır. Mersin metrosu imzasını ise 30 gün sonra CHP iktidarında biz atacağız. #SanaSözMersin”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.