Güneş’te büyük patlama! Neleri etkileyecek?

Güneş’te büyük patlama! Neleri etkileyecek?
Güneş’te büyük bir patlama meydana geldiği ortaya çıkarken, yaşanan olayın dünyada olumsuz sonuçlar doğurabileceği söylendi.

Güneş’te oldukça şiddetli bir patlama yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, patlama sonucunda dünyada yaşanması muhtemel olayları da sıraladı.

Hava Forum sosyal medya hesabından paylaşılan mesajla Güneş’te yaşanan patlamaya dair detaylar paylaşıldı. Patlamanın özellikle Avrupa ve Türkiye’ye doğru olan yönde yaşandığı belirtilirken bölgede yeniden Kuzey Işıklarının görülebileceği ifade edildi. Öte yandan güneşte yaşanan patlamanın elektronik araçları olumsuz etkileyecebileceği de vurgulandı.

Hava Forum’un Güneş’te yaşanan patlamaya dair paylaştığı mesajlarda şu ifadeler yer aldı:

“Güneş'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama Avrupa ve üzerimize doğru oldu. Coronal Mass Ejection, yani Koronal Kütle Atılımı bizi vuracak. Avrupa ülkelerinde ve bir ihtimal ülkemizde kuzey ışıkları görülebilir. Bu gece ve yarın gece gökyüzünü ara ara kontrol edelim. Jeomanyetik fırtına G4 "Severe" klasmanında…

NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) (Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi), Güneş'teki patlama hakkında bildiri yayınladı: Jeomanyetik fırtına, elektronik araçlarda problem yaratabilir…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.