Güngören Belediyesi’nde yaşananlar AKP MKYK’nın gündeminde

Güngören Belediyesi’nde yaşananlar AKP MKYK’nın gündeminde
AKP’li Güngören Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi’nin belediye çalışanlarından olan bir şoföre verdiği “tuvalet önünde oturma” cezasının yankıları sürüyor.

Güngören Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Veysel İpekçi belediyede çalışan şoföre verdiği insanlık dışı ‘ceza’ ile gündeme gelirken, Ak Parti'nin gerçekleşen MKYK toplantısında da ele alındı. Toplantı devam ederken kameralar karşısına geçen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, olayla ilgili açıklama yaptı.

Ayrılması gerektiğini düşünüyoruz
Yaşananları tasvip etmediklerini ifade eden Çelik, “Çirkin bir davranış oldu. bu hepimizi üzmüştür. Buradan Enes’e sesleniyoruz; seninle birlikteyiz, sana yapılanı kınıyoruz. Bunu yapan kişi, belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmıştır. Tabi burada insanlık dışı davranış söz konusu olmuştur. Herhangi bir yerde bir amir-memur ilişkisi içerisinde doğru bulunmayan bir konu varsa bunun nasıl değerlendirileceği kurallarla bellidir. Genç bir çalışanı onurunu kıracak şekilde cezalandırma şekli o gence zarar vermez bunun yapan sicilini ortaya koyar. Belediye başkan yardımcılığından istifa eden şahsın belediye meclis üyeliği de söz konusu. Hiçbir şekilde belediye meclis üyeliği uygun bulmuyoruz. Belediye başkan yardımcılığından sonra bu görevden de ayrılmasını gerektiğini değerlendiriyoruz” dedi.

Özür dilemeli
Çelik, Almanya’da ARD televizyonun Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çirkin bir yayın yaptığını ifade etti. Bu yayını kınadıklarını belirten Çelik, “Atatürk’ün aziz hatırasına yapılan saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Yapılan yayının, çirkin ifadelerin basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Milletimize, devletimize yapılmıştır bunlar. Gereğinin yapılması için ilgili bakanlıklar harekete geçecektir. Herkesin saygılı olmasını bekliyoruz. Oradaki vatandaşlarımız da gereken tepkiyi göstermektedir. Atatürk ve Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek üzere çirkin bir provokasyona imza atılıyor. Bu yayın kuruluşu derhal Atatürk’ün manevi şahsiyetinden ve milletimizden özür dilemelidir” dedi.

Asgari ücret
Çelik, asgari ücretin belirlenmesine yönelik AKP’nin bir rakamı olup olmadığına yönelik soru üzerine, şunları kaydetti:

“İşçi tarafı işveren tarafı yıllardır bir geleneği var, buna karar veriyorlar. Kendi pozisyonlarını açıklayacaklar. Bakanlığın tavrı da, ortak bir nokta çıkartabilmek. Hiç kimsenin dediği tam olarak olmuyor. Mutabakat olmasa nasıl bir süreç işleyeceği de açıktır. Biz ekonomik gündemlerle ilgili kendi çalışmamızı yapıyoruz. Ama bu, bakanlık işçi ve işverenler arasında gerçekleşecek bir konu, bir yaklaşım ortaya koymamız doğru olmaz.” DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.