Gurbetçiler zamlardan şikayetçi! “Bize bile pahalı geliyor”

Gurbetçiler zamlardan şikayetçi! “Bize bile pahalı geliyor”
Türkiye’de artan fiyatlar, Almanya’dan gelen gurbetçilerin de isyan etmesine neden oldu. Sokak röportajında konuşan gençler, pahalılıktan dert yandı.

Bir YouTube kanalı için yapılan sokak röportajı çarpıcı bir görüntülere imza attı. Türkiye’de 30 TL olan Euro ile maaş alan gurbetçiler, Türkiye’deki yüksek fiyatlardan şikayetçi oldu.!

İlave TV kanalında yayınlanan bir sokak röportajında, Almanya’nın Frankfurt kentinden geldiğini belirten bir gurbetçi söz aldı. Türkiye’de artan pahalılıktan bahseden gurbetçi genç, “Bize bile pahalı geliyor” dedi.

Eskiden otobüsün 2,5 TL olduğunu şimdi ise 15 lira olduğunu dile getiren gurbetçi, Almanya ile Türkiye arasında zam kıyaslaması da yaptı. Almanya’da sadece centle zam olduğunu söyleyen genç, fiyat artışlarının düşük miktarda olduğunu ve aşırı pahalılık olmadığını da sözlerine ekledi.

İşte gurbetçinin sokak röportajındaki dikkat çeken o sözleri:

“Aşırı pahalılık var. Bize bile pahalı geliyor. Frankfurt'tan geliyoruz. Kıyaslarsak 3 sene önceki fiyatlarla... En son 2 sene önce geldim. Kıyaslanamaz, acayip bir artış var. Biz bakıyoruz fiyatlara... Aşırı... Otobüse 2.5 liraya biniyordum, şimdi 15. Enflasyon her tarafta var ama Avrupa'da açlıktan ölen imkansız... Burada lira lira zam geliyor. Burada yağ ne kadar? Bizde sadece 80 cent, 1 Euro zam geliyor. Aşırı pahalılık yok."

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.