Gürbüz Çapan bir efsanedir

Gürbüz Çapan bir efsanedir
Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ı ağırladı. Çapan'ın Esenyurt için bir efsane olduğunu anlatan Karatay, “Biz Esenyurt'ta geçmişte su bile bulamazken, Çapan sayesinde gelişme katettik. O'nun emekleri unutulmaz” dedi.

Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ı ağırladı. Çapan'ı kürsüye davet etmeden önce bir konuşma yapan Karatay, Çapan'a övgüler dizerken gözyaşlarını tutamadı. Karatay, “Veysel Karatay Esenyurt'un çamurunu çiğnerken, Esenyurt Belediye oldu. İşte o belediyenin başkanı Gürbüz Çapan'dı. İnsanlar burada su bulamıyordu. Şimdi bugün siyaset yapanlar o günleri bilmiyor. Biz o günleri bildiğimiz için Gürbüz Çapan'ın nasıl bir belediye başkanı olduğunu çok iyi biliyoruz. Esenyurt'un efsane belediye başkanı Gürbüz Çapan bizi onore ettiği için çok teşekkür ediyorum. Hayal etsem bile aklıma gelmezdi. Ben bir gün bir ilçe başkanı olacağım. Gürbüz Çapan beni ziyarete gelecek. Şu an bulunmuş olduğumuz ortamda Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Siyasi parti düşüncemiz farklı olabilir, kültürümüz farklı olabilir. Ama birlikte özgürce yaşayabiliriz, kardeşçe yaşayabiliriz. Gürbüz Çapan öyle biridir” dedi.

Esenyurt kendisinin eseridir

Bugün ki Esenyurt'un Gürbüz Çapan'ın eseri olduğunu da anlatan Karatay, “Yıllarca siyaset yaptı ama her siyasi kimlikten insanla barışık birisi. O yüzden Gürbüz Çapan, Gürbüz Çapan oldu. Herkes Gürbüz Çapan olamaz, marka olamaz, herkesin zihninde kalamaz. İşte bu liderliktir. Ben bugünü yaşadığım için mutluyum. Bugünün tarihi bir gün olduğuna inanıyorum. 6-7 ay oldu göreve geldim. Bizim siyasi hareketimizin başında insan var. O yüzden ben burada görev aldım ve devam ediyorum. Bu ülkede barışa ihtiyacımız var. Ötekileştirilmekten bıktık usandık. Aynı mahalleyi paylaşıyoruz. Ben bu anlamda elimden geldiğince bu siyaseti sürdürüyorum. Ama Gürbüz Çapan gibi insanlar hep ihtiyacımız olacak. Çok fazla Gürbüz Çapan yok. Bugün Esenyurt'ta güzel ne varsa kendisinin eseridir” diye konuştu.

Barışa ihtiyacımız var

Karatay sonrası konuşan Çapan ise barışa ihtiyaç olduğunu belirterek, “Gelecek Partisi hayırlı olsun. Ben hem Deva Partisi'ni hem Gelecek Partisi'ni demokrasi hamlesi olarak görüyorum. Çünkü Türkiye'yi Ortadoğu'ya çevirmeye çalıştılar. Nasıl? Kürtler başka yerde Aleviler başka yerde. İnsanları dini ve etnik kimliği nedeniyle ayrıştırmaktır. Mustafa Kemal Atatürk ise eşitliği sağladı. Cebimizdeki kimlik kartı bunun göstergesi. Her birimiz bu cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Kul olmaktan çıktık yurttaş olduk ama hoş başımıza da gelmeyen kalmadı. Ben belediye başkanlığım dönemimde hiç kimsenin siyasi kimliğini sorgulamadım. Hala da sorgulamam. Bizim barışa ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.