Gürsel Tekin istifasının nedenini açıkladı: 40 yıldır böyle bir dönem görmedim

Gürsel Tekin istifasının nedenini açıkladı: 40 yıldır böyle bir dönem görmedim
Gürsel Tekin, CHP yönetimine sert eleştirilerde bulundu ve istifasının nedenini açıkladı. Tekin, "40 yıldır CHP'liyim böyle bir dönem görmedim" dedi.

Partisinden istifa ettiğini duyuran CHP’nin eski milletvekili ve genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin partinin Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış olduğunu savunmuştu. İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüştüğünü belirten Tekin, "Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir." demişti.

Aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmalar sürerken Gürsel Tekin Sözcü TV’de Başkent kulisleri programına konuk oldu.

İstifa kararı vermeden önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü açıklayan Tekin, "Benim adaylığım umurumda değil. Bu başvuruyu yapmadan önce Sayın Genel Başkanımla ve Sayın İmamoğlu'yla görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi: 'Siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz.' Ben hiçbir şeye hevesli değilim. Rant peşinde değilim, hayatım mücadeleyle geçmiştir" dedi.

İstifa dilekçesini 15 gün önce hazırladığını belirten Tekin, "Ben CHP'de temiz bir geçmişe sahip biriyim. Bir istifa dilekçesini yazmanın ne kadar zor olduğunu sadece ben, Allah ve eşim bilir. O dilekçeyi 15 gün önce yazdım." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.