Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Valilikten önemli uyarı…

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Valilikten önemli uyarı…
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama ile kent sakinlerinin hafta sonu yaşanacak yağmurlu havaya karşı tedbirli olmaları istendi.

İstanbul’da hafta sonu hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. İstanbul Valiliği’nden de konuya ilişkin bir uyarı yazısı yayınlandı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, 18 Kasım Cumartesi ve 19 Kasım Pazar günü kentte gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği bildirildi. İstanbul’da yaşanacak sağanak yağışların pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Sel ve su baskınlarına dikkat!

İşte İstanbul Valiliği’nden turuncu kodlu uyarı ile yapılan o açıklama:

“İstanbul’da beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışların İstanbul’da Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji turuncu uyarı rengi ne demek?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.