Hafta sonu yine fırtına geliyor! Kar yağacak mı?

Hafta sonu yine fırtına geliyor! Kar yağacak mı?
Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan fırtınalı ve kuvvetli sağanak yağışlı havanın bu hafta sonu da pek çok kentte etkili olması bekleniyor. İşte hafta sonu yaşanacak hava durumuna dair son gelişmeler…

Geçen hafta sonu boyunca görülen olumsuz hava koşulları İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkilemiş ve kar yağışlarının yanı sıra sel ve su baskınlarına neden olmuştu. Daha sonraki günlerde hava sıcaklıkları nispeten artmış ve yer yer yağışlı havalar hafta boyunca devam etmişti. Hafta sonuna yaklaşılırken hava tahmini uzmanlarından yeni bir tehlikeye uyarısı geldi. Buna göre, bu hafta sonu özellikle yurdun batı kesimleri ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

İstanbul'a kar yağacak mı?

Yaptığı isabetli hava tahminleri ile bilinen Kerem Ökten, 26 Kasım Pazar gününe dikkat çekerek birçok kenti uyardı. Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşım yapan Ökten, mesajını “Afet Tehlikesi” başlığı ile yayınladı. İstanbul başta olmak üzere 8 ilin kuvvetli rüzgardan etkileneceğini açıklayan Ökten kar yağışına ilişkin de bilgiler verdi. İstanbul’un özellikle pazar günü çok soğuk olacağını belirten Ökten, Anadolu Yakası’nda bazı bölgelerin kar yağışı alabileceğini açıkladı.

8 ile dikkat!

İşte Kerem Ökten’in o paylaşımlarında yer alan ifadeler:

“Afet Tehlikesi! Pazar sabahı Batı bölgelerin neredeyse tamamında şiddetli lodos ve Karayel bekleniyor. Özellikle İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Düzce tarafında hasar riski var...

"İstanbul çok soğuyacak"

Pazar günü İstanbul çok soğuyacak. Sıcaklık Kar değerlerine inince yağış çekiliyor; fakat yağışı yakalayan yerler kar yağışı alabilir. Mesela son güncelleme Anadolu yakası ve birinci köprü boğaz çevresinin yakalayacağını gösteriyor. Daha zaman var. Kar hakkında konuşacağız…”

"Bomba Siklon" geliyor!

Öte yandan Hava Forum sosyal medya hesabından da hafta sonu yurt genelinde yaşanacak olumsuz hava koşullarına dair benzer bir paylaşım geldi. Hafta sonu “Bomba Siklon” adı verilen bir fırtına yaşanacağını dile getiren sayfa, özellikle Karadeniz sahil şeridi için hasar uyarısı yaptı.

Yıkıcı fırtınaya dikkat!

İşte Hava Forum’un o açıklaması:

“Dikkat! Bu hafta sonu Türkiye'nin gündemi "Bomba Siklon" ve fırtına olacak ! Tam Türkiye üzerinde sıcak ve soğuk havanın çarpışması gerçekleşecek. Önce lodosla ılık hava sonra karayelle bir anda kış havası yaşayacağız. Saatler içinde sıcaklık çakılacak. Pazar günü Karadeniz sahil şeridi yıkıcı fırtınadan hasar görebilir. Dikkatli olunmalı, sahil bandında karayelim hamleleri 80-110 kilometreyi bulabilir. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Bomba siklon nedir?

Bomba siklon, basıncın 24 saatte en az 24 milibar düştüğü siklonlara denir. Ani basınç düşümüyle birlikte siklonun hızla kuvvetlenmesi olayıdır. Bomba siklon, kısa sürede sert meteorolojik hadiselere neden olur, bol yağış bırakır. ABD’de yaygın bir şekilde bu terim kullanılmaktadır. Daha öncesinde Bombajenez veya siklonojenez terimleri de kullanılmaktaydı.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.