Hain saldırıdaki bir kişi zabıta çıktı!

Hain saldırıdaki bir kişi zabıta çıktı!
Ali Tarakcı’ya gerçekleştirilen silahlı saldırıda önemli bir gelişme yaşandı. Saldırı sırasında arabayı kullanan Turgay Evren ve kız kardeşinin 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Esenyurt Belediyesi'nde zabıta olarak görev yaptığı, sonrasında işlerine son verildiği öğrenildi. Evren'in babasının da Esenyurt Belediyesi'nden zabıta olarak emekli olduğu belirlendi.

20 Kasım Pazartesi günü gazetemizin ortaklarından Ali Tarakcı'ya yapılan silahlı saldırının sırrı çözülmeye başladı. Emniyet, Tarakcı'ya ateş edenin Veysel Kızılkula, aracı kullananın Turgay Evren ve gözetleme yapanın Rahmi Yıldırım olduğunu tespit etmişti. Ayrıca saldırgan Veysel Kızılkula'nın 2014 yılında Esenyurt'ta MHP seçim bürosuna saldıranlar arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı.

15 Temmuz sonrası kovuldu
Saldırı sırasında aracı kullanan Turgay Evren isimli şahsın 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Esenyurt Belediyesi'nde zabıta olarak çalıştığı öğrenilirken, sonrasında kovulduğu belirlendi. Ayrıca Evren'in kız kardeşinin de zabıta olarak çalıştığı Esenyurt Belediyesi'nden, 15 Temmuz sonrası atıldığı ortaya çıktı. Evren'in babasının da aynı belediyeden zabıta emeklisi olduğu belirlendi.

Ateş edilen silahla yakalandı
Saldırıdan bir hafta önce BMW marka lüks bir jipin Turgay Evren'in evine geldiği öne sürüldü. Saldırının olduğu günün gecesi Esenyurt'ta yakalanan Turgay Evren'in evinde, olayda kullanılan silahla birlikte 3 adet tabanca yakalanmıştı. Ali Tarakcı'ya ateş ederek yaralanmasına neden olan Veysel Kızılkula'nın da Avcılar'da ablasının evinde yakalandığı öğrenildi.

Sebepleri fakirlik!
Bu arada Turgay Evren, polise verdiği ilk ifadede saldırıyı fakir oldukları için gerçekleştirdiklerini söyledi. Ateş eden Veysel Kızılkula'nın ise saldırıdan sonra ailesini arayarak, Esenyurt'u terk etmelerini istediği öne sürüldü. Ayrıca Turgay Evren yakalandıktan sonra, eşinin Veysel Kızılkula'yı arayarak görüşmek istediği, fakat polis takibinden dolayı görüşemedikleri belirlendi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.