Hakan Fidan savaş bölgesinde bulunan Türklerin sayısını açıkladı

Hakan Fidan savaş bölgesinde bulunan Türklerin sayısını açıkladı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bölgede yaklaşık 300 Türk’ün bulunduğunu açıkladı. 30 kişinin tahliyesinin sağlandığını duyuran Fidan, çalışmaların sürdüğünü belirtti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fidan, Türkiye’nin Gazze’ye yolladığı yardımların devam edeceğini belirtti ve tahliyeler konusunda şu bilgiyi paylaştı:

“Tahliyeler konusunda şimdilik şunu söyleyebilirim. Yine Mısır makamlarıyla ve İsrail makamlarıyla bu konuda yakın iş birliği içerisindeyiz. İçeride yaklaşık 300 çift uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunlardan 30’unun tahliyesini başardık ama sınır kapısı kapalı olduğu için çalışmalarımız halihazırda devam etmekte.”

MISIR'LA İLİŞKİLER

Fidan, Kahire ile Ankara arasındaki diyalog için de özetle şu bilgileri verdi:

“Görünen o ki Türk iş adamları Mısır’da özellikle sanayi alanında daha fazla yatırım yapmak, daha çok fabrika açmak, daha çok istihdam faaliyetinde bulunmak istiyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı Sayın Sisi’yle görüşürken de bu konuları gündeme getirdim. O da gerçekten Türk yatırımlarına büyük önem veriyor. Bu konuda ilerideki günlerde daha fazla gelişmelerin olduğunu göreceğiz.”

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.