Hakkari'de HDP il binası önünde annelerin eylemi sürüyor

Hakkari'de HDP il binası önünde annelerin eylemi sürüyor
Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binaları önünde başlattığı eylemler bugün Hakkari'de devam etti. Hakkari HDP İl Binası önünde toplanan aileleri, HDP'lilerin susturmaya çalıştığı görüldü.

Hakkari'de Cumhuriyet Caddesi'ndeki Mukaddes Akar Sokağı'nda toplanan aileler, çocukları ve yakınlarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılmalarını protesto etmek amacıyla HDP il binası önüne yürüdü.

Yürüyüş boyunca aileler, "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun HDP" sloganları atıp, Türk bayrakları ve üzerinde 'Kürt çocukları artık HDP'ye piyon olmayacak', 'Çocuklarımız dağda kurda, kuşa yem olmasın' yazılı pankartları taşıdı.

HDP'lilerin ise buna karşılık eylem yapan ailelerin seslerini bastırmak için parti balkonuna ses sistemi kurarak seçim müziği çaldırdıği görüldü.

'Çocuklarımızı HDP’den istiyoruz'

Kayınbiraderi, 5 yıl önce dağa kaçırılan Leyla Çiftçi, "Bizler bugün burada dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarımıza kavuşma ve sesimizi duyurmak için Hakkari anneleri ve kadınlar olarak toplanmış bulunmaktayız. Bizler buradan, tüm Türkiye'ye haykırıyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Başta Hakkari halkı olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu halkı artık uyansın. PKK’nın ve taşeronlarının gerçek yüzünü görsün. Yeter artık, kardeş kardeşi vurmasın. Gelin, korkmayın birleşelim. Hep beraber evlatlarımızı dağdan indirelim. İnanıyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulunan yavrularımız kurtulacak. Biz yüreği yanık anneler olarak, tek isteğimiz her canlının nasıl yaşam hakkı varsa, dağdaki çocuklarımızın da yaşam hakkı vardır diyoruz. Ve biz çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. Evlatlarının hain terör örgütünün elinden kurtarmaya çalışan bütün anne ve babalara selamlarımızı iletiyor ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu haklı davamıza kimsenin duyarsız kalmasını istemiyoruz" diye konuştu.

HDP'ye açılan kapatma davasına hakkında da konuşan Çiftçi, "Ayrıca HDP'ye açılan kapatma davasının duyduk ve çok sevindik. Canı gönülden destekliyoruz. İnşallah kapanır da evlatlarımız bize geri döner. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarafsız ve bağımsız adaletine sonuna kadar güveniyoruz. Adaletin bir an önce yerine geleceğine inanıyoruz" dedi. 

Burada tepkilerini dile getiren grup, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından bir süre da yürüdükten sonra dağıldı. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.