Halk hırsızlığa onay veriyor!

Halk hırsızlığa onay veriyor!
Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, ölümünün ikinci yılında anıldı. Anma töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yerel yönetimlere ilişkin yaptığı açıklamalarsa şok etkisi yarattı. Kaftancıoğlu, “Toplumu yok sayan yandaşa rant aktarmayı hedefleyen bir sistem inşa ediliyor. En acısı da toplumumuz bunu onaylıyor. Halk arasında kısaca ‘hırsızlık’ diye adlandırılan bu sistem olağanlaşıyor” dedi

Kent rantına karşı verdiği mücadeleyle bu alanda örnek bir isim olan Cemil Candaş, ölümünün ikinci yılında unutulmadı. Yaptığı çalışmalarla bugün hala hatırlanan Candaş için anma töreni düzenlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü’nün katılımıyla gerçekleşen törene Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Orhan Kasap, Candaş’ın ağabeyi Nevzat Candaş ve yakın dostu Dr. Taylan Öcalan ile Candaş’ın çalışma arkadaşları ve sevenleri katıldı. Şişli Belediyesi önünden Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ne yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşuyla başlayan törende Candaş anısına bir kısa film gösterimi yapıldı.
Mücadelesi yarım kalmayacak
Konuşmasında Candaş’ın mücadelesinin yarım kalmayacağını belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, “Cemil Candaş’ı tanımadım ama bilgisini, birikimini, sendikalaşma konusunda yaptığı değerli çalışmaları ve kent rantı konusunda verdiği mücadeleleri takdirle 
dinledim. Kendisini saygıyla ve sevgiyle anıyorum ve verdiği mücadelenin asla yarım kalmayacağı konusunda İstanbullulara söz veriyorum” dedi.
Rant meşrulaştı
İstanbul’un sorunlarına da değinen Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “En büyük sorunumuz kentimizin ranta teslim edilmesi, kamusal alanlarımızın gasp edilmesi, kamu kaynaklarının kamu yararına değil, artık çeteleşmiş rant odaklarına transfer edilmesi ve bunu teşvik eden politikaların merkezi olarak üretilmesi ve uygulanması. Toplumu yok sayan, yandaşa, eşe dosta, akrabaya rant aktarmayı hedefleyen bir sistem istikrarlı olarak inşa ediliyor. En acısı da toplumumuz bunu kanıksıyor ve kabul ediyor ve hatta artık onaylıyor. Halk arasında kısaca ‘hırsızlık’ diye adlandırılan bu sistem olağanlaşıyor. Bu gidişe itirazı olan, oda başkanlarımız, sendikalarımız, bu toplumun aydınlık geleceği için mücadele eden bütün kurumlarla işbirliği içinde mücadele edeceğiz. Halkın yerel yönetimlerden beklediği teknik ve sosyal hizmetin yanında samimi, insani, dürüstlük ve güven duygusunu öne çıkaran güler yüzlü belediyecilik anlayışını İstanbul’a hakim kılacağız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.