Haluk Levent deprem bölgesi için yapacağı projeyi açıkladı

Haluk Levent deprem bölgesi için yapacağı projeyi açıkladı
Haluk Levent, Ahbap Derneği'nin deprem bölgesi için yapacağı projeyi söyledi.

EMİNE KAŞIKCI- Müzisyen ve Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent sosyal medya hesabından Ahbap'ın deprem bölgesi için yapacağı bir projeyi açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Binlerce vatandaş hayatını kaybetti. 

Deprem felaketinin ardından kurucusu olduğu AHBAP Derneği ile bölgelere giderek desteğini sürdüren Levent, sosyal medya hesabından bağışlar geldiğinden bu yana deprem bölgesi için 1 milyar TL’nin üstünde kullanım yaptığını ve kalan paranın çok büyük bir bölümünü ise deprem konutları için harcamaya karar verdiğini duyurdu.

Levent, duyurduğu deprem konutları projesinde 2 katlı olacak şekilde 83 metre kare depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evlerin yapımının sağlanacağını açıkladı.

Öte yandan ilk etapta 1150 ev ile yapımının başlanacağını söyleyen Levent, ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlara ev yapıp ücretsiz vereceğini ekledi. Levent ilgili paylaşımda “Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz. İlk etapta 1150 ev. Adıyaman,Hatay,K.Maraş,Malatya ve G.Antep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz. Devlet bize arsayı veriyor. 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Evlerin 6 ay’da teslim edileceğini ve bu konuda Afad’tan ve bölge valiliklerinden altyapı desteği de alacaklarını belirtti. 

Levent deprem bölgesi için yapacağı bir projenin ayrıntılarına yer verdiği paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Bağışlar geldiğinden bu yana deprem bölgesi için 1 milyar TL nin üstünde kullanım yaptık. Kalan paranın çok büyük bir bölümünü ise deprem konutları için harcamaya karar verdik. Depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler. 2 katlı olacak şekilde. 83 metre kare.”

“Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz. İlk etapta 1150 ev. Adıyaman, Hatay, K.Maraş, Malatya ve G.Antep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz. Devlet bize arsayı veriyor. 3 ayrı firma ile inşaata başlıyoruz.”

“Evleri 6 ay’da teslim edeceğiz. Bu konuda Afad’tan ve bölge valiliklerinden altyapı desteği de alacağız. Bu proje depremde evi yıkılmış,engelli kalmış vatandaşlarımızın yanı sıra otizm, serebral palsi, Down sendromlu, Sma gibi engelli çocukların içinde bulunduğu aileler için.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.