Hamzaçebi'den sonra Tanal da İstanbul'a aday!

Hamzaçebi'den sonra Tanal da İstanbul'a aday!
CHP'de İstanbul Büykşehir Belediye Başkanı adayı 2'ye çıktı. Daha önce İstanbul'da çeşitli çalışmalar yürüten CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'den sonra yine İstanbul Milletvekili olan Mahmut Tanal da adaylığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal yaptığı açıklamada İstanbul'da ikamet ettiğini ve kentin sorunlarını bildiğini dile getirerek 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı adaylığına talip olduğunu dile getirdi. Ayrıca ön seçim gerçekleşmesi halinde kendisine şans verilebileceğini belirtti.

Bilecik'te yayın yapan yerel internet sitelerinden 11haber.com'a konuşan Mahmut Tanal, bu sitedeki videonun linkini paylaşıp takipçilerine bir anlamda adaylığını da açıklamış oldu. Tanal'ın bu paylaşımı sonrası pek çok destek mesajı da atıldı.

mahmut tanal

Vieoda Tanal, önseçime gidilmesi durumunda da kendisine fırsat verilebileceğini kaydediyor. Tanal, "Halkın istediği kriterleri karşılayan adaylardan biri de benim" ifadelerini kullanıyor. Seçilmesi durumunda şahsi işleri için makam arabası kullanmayacağını belirten Tanal, "Kapıların mandallarını kaldıracağım. Başkan, erişilebilir kişi olmalı. Başkan, halkın emrinde olmalı" diyor.
 

Hamzaçebi de açıklamıştı


CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de daha önce yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için çok önceden beri çalışıyorum ve Genel Başkanımızın bilgisi dahilinde yapıyorum. Genel Başkanımıza 'İstanbul'u kiminle kazanacaksanız onu aday yapmak zorundasınız. Halkta kimin karşılığı varsa, onu aday yapmak zorundasınız' dedim" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.