Hamzaçebi: İstanbul için hazırım

Hamzaçebi: İstanbul için hazırım
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İBB Başkanlığı adaylığı için yeşil ışık yaktı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, “İBB Başkanlığı için ben şimdiden çalışmalarıma başladım. İstanbul için hazırım. Konuyu parti yetkilileri ile yaptığım görüşmede konu ile ilgili anketler yapılmasını önerdim” ifadesini kullandı.

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için çalışmalara başladığı iddia edilen CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, bir kafeteryanın açılışı için Arnavutköy’e geldi. Açılış sonrası CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı'na geçen Hamzaçebi, gazetemize önemli açıklamalar yaptı. 2019'daki seçimlerde CHP'nin İBB Başkanlığı'nı kazanacağını söyleyen Hamzaçebi, adaylık için de yeşil ışık yaktı. Hamzaçebi, “İstanbul gibi bir metropol kenti AKP’nin elinden alacağız. İBB Başkanlığı için ben şimdiden çalışmalarıma başladım. İstanbul için hazırım. Konuyu parti yetkilileri ile yaptığım görüşmede konu ile ilgili anketler yapılmasını önerdim. Yapılan anket sonuçlarına göre eğer ben partime başarı kazandıracaksam ben, bir başka arkadaşım başarı kazandıracaksa o arkadaşların aday olmasını önerdim” ifadesini kullandı.

CHP dava açmayacak
Son günlerde gündeme gelen 16 Nisan Referandumu'nun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilebileceği yönündeki söylemlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, “Bize gelen bilgilere göre Anayasa Mahkemesi'ne doğrudan açılmış bir dava yok. Böyle bir iptal davası açılacaksa da, dava açma yetkisi ana muhalefet partisi olan CHP’de var. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğini CHP olarak Anayasa Mahkemesine götürmeyeceklerini ifade etti. “Bunu biz millete götüreceğiz” dedi ve dava açılmadı. Bu pencereden bakıldığında AYM’de hukuken açılması gereken bir dava yoktur” diye konuştu.

Bireysel başvuru olabilir
“Ancak yeni anayasa değişikliği referandumu ile ilgili olarak sadece bireysel başvurular olabilir” diyen Hamzaçebi, “AİHM tarafından güvence altına alınmış olan temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği iddiası ile dava açılması söz konusudur. Referandum sonucu ile bireysel özgürlüklerin nasıl ihlal edildiğine ilişkin bir davanın olup olmadığını bilmiyorum. Böyle bir bilgi kamuoyuna yansımış değil, referandum sonrasında hak ve özgürlüklerin güçlü bir şekilde güçlü bir bağ ile ortaya konulması gerekir ki AYM böyle bir davayı inceleyebilsin. Kaldı ki bu konu ciddi bir konudur ihtimaller ile değerlendirilecek bir konu değil. Kişisel kanaatim şudur, referandum sonucu ile bireysel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiğini iddia etmek mümkün değil. Sonuçta halkın oyları ile kabul edilmiş olan, sonucu tartışmalı, CHP olarak biz bu referandum sonuçlarının hileli olduğunu iddia ediyoruz. Bu iddiamızdan vazgeçmiş değiliz. Bu iddiamızı halen muhafaza ediyoruz. Görüşümüz hiç değişmemiştir” ifadesini kullandı.

AK Parti'nin oyu geriledi
AK Parti'nin de referandum sonuçlarından memnun olmadığını dile getiren Hamzaçebi, “Yeni bir mağduriyet oluşturulması için böyle bir çaba içerisine girilir mi bilemem. Son yapılan kamuoyu araştırmalarında AKP’nin oylarının yüzde 30'lara kadar gerilediği görülüyor. Bu gerilemeyi tekrar yukarı çekebilmek için belki bu tür mağduriyet hazırlığında olunabilir. Sayın Erdoğan 2019 seçimlerinde yüzde 50+1’i yakalayamayacak olmasından dolayıdır ki böyle bir takım mağduriyet yaratmalar olabilir” dedi.

Seçim ittifakı gündemde değil
CHP’nin Meral Akşener tarafından kurulan İYİ Parti ile 'seçim ittifakı' yapacağı şeklindeki iddiaları da değerlendiren M.Akif Hamzaçebi, “Biz CHP olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. CHP yıllardır süren bir büyük mücadeleyi devam ettiriyoruz. Biz bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Bizim gündemimizde seçim ittifakı gibi şeyler yoktur” dedi. Açıklamalarında MHP’nin durumuna da değinen Hamzaçebi, “Seçim barajının yüzde 7 veya 5’lere çektirmek istemesindeki asıl kaygı, MHP’nin yapılacak ilk seçimlerde baraj altında kalacak olmasından kaynaklanıyor. HDP yapılan son anketlere göre baraj sorunu olmayan bir partidir. MHP baraj altında kalacak olması sebebi ile AKP’nin kuyruğuna yapışmış bir parti konumuna düşmüştür” dedi. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.