Hasan Akgün: Büyük bir risk ile karşı karşıyayız, her gün sallanıyoruz!

Hasan Akgün: Büyük bir risk ile karşı karşıyayız, her gün sallanıyoruz!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyük bir risk ile karşı karşıyayız. Her gün sallanıyoruz. İstanbul’u etkileyecek olan depreme sıra geldiğini görüyoruz. 7 ile 7.8 arasında bir deprem bekleniyor” şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe genelinde bulunan ve deprem riski olan yapıları tek tek tespit edip yıkıyor. Bu kapsamda Atatürk Mahallesi’ndeki 2693 parsel üzerindeki 16 konuttan oluşan riskli yapının yıkımı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Çalışmalar ile birlikte mahallede bulunan 4 katlı 8 binadan oluşan 32 riskli konut yıkılmış olacak. Yıkım öncesinde riskli binanın çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Yapılan yıkım çalışmaları havadan drone ile de görüntülendi.

Akgün, Büyükçekmece’de deprem hazırlıklarının hız kesmeden devam ettiği bilgisini vererek, “Korona virüs ile mücadelemiz de devam edecek. Bilinen gerçek deprem bizi vuracak. Bu kapsamda her hafta en az 2-3 tane riskli yapının yıkımını gerçekleştiriyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Bazı yerlerde deprem olması durumunda ilçelerde yıkılacak olan yapıların sayıları geçiyor. Bunlar hayali rakamlardır. Çünkü daha büyük çapta yıkım olacaktır. 300-350 tane binamızı yıkıp, Kumburgaz sahili planlarını büyükşehirden çıkardıktan sonra o bölgede de sıkıntımızı ortadan kaldıracağız. Büyükşehir Belediye Meclisi temmuzda açılacak" dedi.

"Arkadaşlarımdan ricam hangi belediye başkanı deprem ile mücadeleye daha büyük önem verdi ise onun projelerini öne alın" hatırlatmasında bulunan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük bir risk ile karşı karşıyayız. Her gün sallanıyoruz. İstanbul’u etkileyecek olan depreme sıra geldiğini görüyoruz. 7 ile 7.8 arasında deprem bekleniyor”

"Marmarayı depreme hazırlamamız gerekir. Durmadan yorulmadan eski binaları yıkmaya devam ediyoruz. Perşembe günü E-5 kapanacak ve orada bir yıkım yapacağız. Herkes bunun farkına varsın. Kentsel dönüşüm çalışmaları Büyükçekmece’de yüzde 80 oranında tamamlandı. Kumburgaz sahili ve şehir merkezinde bulunan bazı riskli binaların yıkımı ile bu işi tamamlayacağız. Bu binalar çok güzel görünüyor olabilir ama kumu denizden alınmış. İnsan bakar dışarıdan çok güzel görünür ama içeriden perişan durumda. Bunlar üflesen yıkılacak binalar. Denizden alınan kumla yapılan binalar depremde çok can alacak. Biz bu binaları tek tek yıkıyoruz. Büyükşehir belediye meclisini uyarmak istiyorum. Deprem ile ilgili gelen planları onaylasınlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.