Hatay'da 'Ormanları yakın' talimatı veren terörist etkisiz hale getirildi

Hatay'da 'Ormanları yakın' talimatı veren terörist etkisiz hale getirildi
Geçtiğimiz yıl Hatay'da çıkan orman yangınlarının sorumlusu olarak gösterilen Demhat Sperti kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl 9 Ekim'de Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde çıkan orman yangınları Türkiye gündemine oturmuştu. 9'u ormanlık, 6'sı kırsal alanda olmak üzere 15 ayrı noktada çıkan yangın yerleşim yerlerine de sıçrayarak hızla büyümüştü. Orman yangınlarını terör örgütü PKK/YPG'nin çıkardığı anlaşılmış ve geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştı.

Yapılan soruşturma sonucu orman yangınlarının PKK'ya bağlı 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' tarafından çıkarıldığı ve ormanları yakma talimatı veren teröristin de 'Demhat Sperti' kod adlı Mesut Taşkın olduğu belirlendi.  Yapılan çalışmalarla, Türkiye'de gerçekleştirilmesi planlanan bir eylemde kullanılmak üzere Suriye'den patlayıcı aktarmaya çalışan terörist Mesut Taşkın’ın yeri MİT tarafından tespit edildi. SİHA ile görüntülenen terörist, etkisiz hale getirildi.

Hatay halkı derin nefes aldı

Belen ilçesi İssume Mahallesi’nde oturan İhsan Yıldırım, 'ormanları yakın' talimatı veren teröristin etkisiz hale getirilmesinin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, “PKK terör örgütü burada ormanı yakarak, bizim ciğerimizi de yaktı. Güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun, buna sebep olanların bir tanesini öldürmüş, inşallah buna sebep olanların diğerlerini de öldürür. Bizim de ciğerlerimiz kurtulur” dedi.

Ormanları yakın talimatı veren teröristin öldürülmesini müjde olarak haber aldıklarını dile getiren İzzet Sarp da bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını dileyerek, devletin tüm yetkililerine teşekkür etti.

Orman yangınlarının ardından zehir solumaya başladıklarını ve ormanları yakanları her gün lanetlediklerini söyleyen Mustafa Çelik ve Emine Güven ise teröristin etkisiz hale getirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.