Hatay'da kıyıya vuran ölü balina üniversite bahçesine gömüldü

Hatay'da kıyıya vuran ölü balina üniversite bahçesine gömüldü
Hatay'ın İskenderun ilçesinde sahil kıyısına vuran 12 metre uzunluğundaki ölü balık, incelemelerin ardından İskenderun Teknik Üniversitesi'nin bahçesinde gömüldü.

İskenderun Körfezi'nde 24 Şubat Çarşamba günü denize açılan bir amatör balıkçı, su yüzeyinde 12 metrelik ölü oluklu balina yavrusuyla karşılaştı. Görüntü karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen balıkçı, cep telefonu ile geçtiğimiz ay Adana'da görünen balina olmadığı belirtilen ölü balinayı görüntüledi.

Bugün sabah saatlerinde Denizciler Mahallesi'nde sahilde yürüyüş yaparken kıyıya vurmuş ölü balinayı gören vatandaşlar, ekiplere durumu bildirdi. Vatandaşların ihbarı üzerine sahile giden İskenderun Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa ve Bilim Derneği yetkilileri, balinanın 24 Şubat Çarşamba günü körfezde görülen 3 aylık, ölü oluklu balina yavrusu olduğunu belirledi. Balina, denizden çıkarılarak incelendikten sonra üniversite bahçesine gömüldü. Balinanın iskeletinin ise ileride kurulacak deniz müzesinde sergileneceği açıklandı.

Kıyıya vuran yavru balinanın, annesine bağlı yaşaması gerektiği ve kendi başına beslenemediği için aç kalıp öldüğü tahmin ediliyor.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.