Havalimanına 'Sıfır Atık' belgesi

Havalimanına 'Sıfır Atık' belgesi
İstanbul Havalimanı, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk havalimanı oldu

Havacılık sektörüne örnek teşkil edecek çalışmaların İGA tarafından sürdürülebilir bir geleceğin en temel değeri olarak görüldüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Havalimanı'nda hayata geçirilen 'sıfır atık çalışmalar hakkında bilgiler yer aldı. Tasarımdan inşaat aşamasına, inşaat döneminden de operasyon sürecine kadar uzanan her aşamasında İstanbul Havalimanı'ndaki 'sıfır atık' çalışmalarının titizlikle uygulandığı vurgulandı. 'Sıfır Atık' yaklaşımının kritik başarı faktörü olarak görüldüğü İstanbul Havalimanı'nda, yürütülen tüm faaliyetlerin IFC (Uluslararası Finans Kurumu) Standartları, Ekvator Prensipleri, Türk Çevre Mevzuatı gibi uluslararası standartlar ve kılavuzlar ışığında oluşturulduğu belirtildi.

Ayrıştırılıyorlar

Açıklamada, "'Sıfır Atık' prensibi yaklaşımında, atık sorununun çözümü için kaynağında ayrıştırmanın büyük önem taşıdığı İstanbul Havalimanı'nda faaliyet gösteren İGA dahil tüm tarafların atıkları kâğıt-karton, ambalaj, cam, organik ve evsel atık olarak beş farklı kategoride ayrıştırılıyor. Böylelikle, tüm atık yönetimi altyapısının geri dönüşüm sağlayacak şekilde tasarlandığı İstanbul Havalimanı'nda, faaliyet gösteren tüm işletmeler havacılık sektörüne öncülük eden İGA liderliğinde İstanbul Havalimanı'nın Sıfır Atık Deklarasyonu'na imza atmış durumdalar.

Havalimanında atık oluşan alanlara kâğıt-karton, ambalaj, cam, organik ve evsel olmak üzere 5 ayrı kategoride atık türlerine göre konteynerler yerleştirilerek atıklar bu alanlarda kaynağında ayrıştırılıyorlar. Atık türüne uygun atık toplama araçları ile toplanan atıklar Katı Atık Tesisinde ayrıştırılarak geri kazanıma ve depolamaya gönderilmek üzere ayrıştırılmaktadır. Havalimanındaki tüm paydaşlar da aynı doğrultuda 'Sıfır Atık' projesine destek vererek atıklarını 5 ayrı kategoride toplayarak İGA'ya veriyorlar. Bu sayede 'Sıfır Atık' hedefine paydaşların da katkıları sağlanıyor" bilgisi verildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.