Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan ilk açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan ilk açıklama!
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de aniden yükselen döviz kurları sonrası Twitter'dan açıklama yaptı. Elvan, "Serbest piyasa mekanizmasından taviz yok' dedi.

"Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır" diyen Bakan Elvan, bu alanlarda istikrar olmaksızın; güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmanın mümkün olmayacağını belirtti.

Bakan Elvan açıklamasının devamında, "Uygulamakta olduğumuz 'enflasyonda düşüşü önceliklendiren' makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

'Serbest piyasa mekanizmasından taviz yok'

Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsediklerini söyleyen Bakan Elvan, "Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir. Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direncimizi artıracaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.