HDP binasındaki APO posterine tepki

HDP binasındaki APO posterine tepki
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda bulunan Öcalan posterlerine tepki gösterdi: Binlerce şehidimizin baş zanlısı katil Apo’nun resimleri, bu ülkede hiçbir siyasi partinin duvarlarını süsleyemez.

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'na düzenlenen operasyonda çok sayıda afiş, poster ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Konuya ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci’den bir değerlendirme geldi.

"HİÇBİR PARTİNİN DUVARLARINI SÜSLEYEMEZ"

Temurci, “Binlerce şehidimizin baş zanlısı katil Apo’nun resimleri, bu ülkede hiçbir siyasi partinin duvarlarını süsleyemez” derken, “HDP’nin terörle arasına mutlak mesafe koyması bu ülkede demokratik siyaset diyenlerin en büyük beklentisidir” ifadelerini kullandı.

Kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin düşüncelerini aktaran Temurci, sözlerine şöyle devam etti:

"APO’dan medet umanlar demokratik siyasetin bir parçası olamaz. Evet yasadışı aramalara karşıyız, ancak devlet çözüm sürecinde Apo’yla görüştü diyerek bu çirkin görüntüler asla meşrulaştırılamaz. Apo’nun mektubundan medet umanlar da, hala terörle arasına mesafe koyamayıp katil Apo’dan medet umanlar da demokratik siyasetin bir parçası olamaz. Unutmayalım! Biz, 83 milyon şehitleriyle yaşayan bir milletiz. Şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkmak HDP dahil tüm siyasi partilerin en kutsal vazifesidir. Katil Apo’yu kutsayan her görüntü ve anlayış başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere milletimizin vicdanında boğulacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.