HDP ittifak kararını verdi

HDP ittifak kararını verdi
HDP, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi ve sonrası için tavrını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasına dönük tavrını ve ilkelerini açıklıyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonunun detaylarını paylaştı.


 

Buldan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Hep beraber kazanalım. HDP olarak siyasi, ekonomik ve sosyal sorunları konuşmak, çözüm üretmek için halk toplantıları, STK’lardan kanaat önderlerine, kadınlardan gençlere, her kesimden yurttaşlarla buluşmalar gerçekleştirdik.

Toplumun adeta nefessiz bırakıldığı, ekonomiden siyasete birçok alanda enkaz yaratıldığı bugünlerde halkta oluşan genel beklentinin acil bir demokratik değişim, dönüşüm ihtiyacı ve talebi çerçevesinde geliştiğini tespit ettik.

Önümüzdeki dönemin ve seçimlerin demokratik cumhuriyetin oluşması açısından tarihimizin en önemli dönemeçlerinden biri olarak nitelendirildiğini gördük.  Bu anlamda seçimlerin yeni bir başlangıç, sorunların çözümü için demokratik yolların açılması imkânı olarak değerlendirildiğini tespit ettik.

Bizler parlamento seçimleri için demokrasi ittifakı şiarıyla halklar ve barış ittifakı, kadın dayanışması ve ittifakı, ekoloji ittifakı anlayışı temelinde toplumsal ve siyasal muhalefet , emek, kadın ve gençlik hareketleri ile en geniş birlikteliği ve ortak mücadele zeminini büyütme ve bu yoldaki güçlü yürüyüşümü sürdürme kararlılığındayız. Bunun dışında herhangi bir ittifak dışın içinde yer alma anlayışımızın olmadığını açıkça vurguluyoruz. Keyfiliği ve zorbalığı kalıcılaştırmayı hedefleyen ve yaşadığımız çoklu krizin ve çözümsüzlüğün başlıca kaynağı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ve bu sistemi besleyen yapıları değiştirmek istiyoruz."

Çözümsüzlüğün başlıca kaynağı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz. Otoriter ve tekçi sistemin yerine çoğulcu demokratik sistemin tesis edilmesini sağlamaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.