HDP, yürüyüş güzergahları açıkladı

HDP, yürüyüş güzergahları açıkladı
HDP'nin üç ay sürecek "Demokratik Mücadele Programı"nı Parti Sözcüsü Ebru Günay açıkladı. Yürüyüş, Edirne ve Hakkari'den başlayacak.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “AKP dün kendisini kapatmak için kampanya yürütenlerle bugün partimizi kapatmak için ortak kampanya yürütüyor” dedi. Günay Ankara yürüyüşü için güzergahları belirlediklerini söyledi.

Günay'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:  

"Halkımıza, tarihsel birikimimize güveniyoruz"
1 Haziran’da Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından İstanbul’da partimizin yeni döneme ilişkin tutum belgesi açıklandı. Tutum belgemizle 9 ana başlıkta, yaşananlardan rahatsız olan, kaygı duyan, mevcut durumun değişmesini isteyen toplumsal kesimlere ve muhalefete “Hep Birlikte” ortak mücadele çağrısında bulunmuştuk. Biz Türkiye’deki demokratik muhalefetin bu kötü gidişatı değiştirebileceğine inanıyoruz. Bu konuda kendimize, halkımıza, tarihsel birikimimize ve toplumsal mücadele dinamiklerine güveniyoruz. Partimiz kurulduğu günden bugüne Türkiye siyasetine doğrudan müdahale eden, siyasi dinamikleri değiştirme gücünü gösteren, akışkan ve dinamik bir politika izledi. Yıllardır bize ve partimize yönelik ağır imha ve tasfiye saldırılarının nedeni aslında bu gücümüzden kaynaklanıyor.

"Deklarasyonumuzu hayata geçirmek için hazırladık"
İktidarın her türlü saldırısına rağmen partimiz bu gücünü kaybetmediği gibi misyonumuz ve rolümüz daha büyüdü. 1 Haziran deklarasyonumuz ve bunun çerçevesinde oluşturduğumuz “Demokratik Mücadele Programımız” bunun en somut göstergesidir. Bizler toplumsal muhalefete hak, hukuk, adalet, barış, özgürlük, demokrasi, iş ve aş için ortak mücadele çağırısında bulunurken durup beklemiyoruz, bunun kendiliğinden de gelişmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için sorumluluk üstleniyoruz, pratik ve somut adımlar atıyoruz. Deklarasyonumuzu hayata geçirmek için hazırladığımız Demokratik Mücadele Programımız esas olarak bunu amaçlıyor. Programımız; Türkiye’de başta partimiz olmak üzere toplumsal muhalefet üzerindeki baskılara, toplumun ekmek, adalet ve özgürlükten mahrum bırakılmasına karşı güçlü bir itirazdır. Biz bu eylem programıyla; iktidarın demokratik siyasete yönelik gerçekleştirdiği darbeyi ve tasfiye reddediyoruz, kabul etmiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.