HEDEP seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı

HEDEP seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı
HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçimlere ilişkin alınan kararı açıkladı. Doğan HEDEP MYK'sının 81 ilde kendi adayları ile seçime gidilmesine karar verdiğini ve alınan kararın PM'ye sunulacağını belirtti.

Yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partilerin de seçimlere ilişkin tutumları belirlenmeye başladı. Siyaset gündeminde İYİ Parti ile CHP arasında işbirliği olup olmayacağı gündemi meşgul ederken Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, yerel seçimlere ilişkin önemli bir karar aldı.

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, HEDEP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 81 ilde kendi adayları ile seçime gidilmesine karar verildiğini açıkladı ve "Yerel seçimlere Türkiye'nin her yerinde büyükşehirler de dahil kendi adaylarımıza girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar Parti Meclisi'nde değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Öte yandan ön seçim koşullarının olduğu her yerde adaylarının belirleneceğini belirten Doğan, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin üçte ikisinin ön seçimle belirleyeceklerini söyledi.

Doğan "Ön seçimlerde sadece parti üyeleri oy kullanmayacak. Demokratik kitle örgütleri ve bugüne kadar emek vermiş herkes oy kullanabilecek. Sadece belediye eş başkan adaylarımızı değil, belediye meclis üyelerimizi ve il genel meclisi üyelerimizin üçte ikisini yine ön seçimle belirleyeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.