Hizbullah Yandaşlarından Diyarbakır'da Cihat Çağrısı

Hizbullah Yandaşlarından Diyarbakır'da Cihat Çağrısı
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'da düzenlenen mitingde cihat çağrısı yapıldı.

Terör örgütü Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu (PSP), 31 Temmuz Pazartesi günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nında “Kuran’a Saygı” mitingi düzenledi.

Cumhuriyet'in haberine göre, İstasyon Meydanı'ndan gerçekleştirilen "Kur'an-ı Kerim'e saygı" mitingi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından ilahiler seslendirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, son birkaç yıldır Avrupa ülkelerinde, özellikle İsveç ve Danimarka'da sistematik bir şekilde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılarda bulunulduğunu söyledi.

“Avrupa Birliği’ne girişi gözden geçirin”

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç’in konuşmasıyla başlayan mitingte PSP Genel Başkanı Adnan Akgönül “Erdoğan’ın şahsında hükümete diyoruz ki, Avrupa Birliği’ne girişi gözden geçirin. Müslüman ülkelerin kendi birliklerini kurmaları için çalışın” ifadelerini kullandı. Platformun onursal başkanı ve Hizbullah ile bağlantılı olduğu bilinen “İnzar” dergisi yazarı Mehmet Göktaş da konuşmacılar arasındaydı.

Cihat çağrısı yaptılar

“İslama düşmanlık yapmanın bir bedeli olmalı ve ödettirmeli” diyen Göktaş, “Kitabımız ve peygamberimiz Allah’ın nurudur. Onun için bu nuru Avrupa’ya, Amerika’ya ve diğer ülkelere taşımak bizim görevimizdir” diyerek cihat çağrısında bulundu.

Hüda Par da mitingde

Dinç’in yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ile genel başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz da mitinge katıldı. Katılımcılar arasındaki dikkat çeken isimlerden biri de “Hizbullah’ın tebliğcisi” Mehmed Beşir Varol oldu. Varol’un eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastının “talimatçısı” olduğu daha önce gündeme gelmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.