Hollanda Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki tokalaşma anı sosyal medya gündemine yerleşti.

Hollanda Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki tokalaşma anı sosyal medya gündemine yerleşti.
Hollanda Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki tokalaşma anı, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşıldı ve tartışıldı. Kimi bu tokalaşmayı olumlu bulurken, bazıları ise eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte ile bir araya geldi. 2 gün önce gerçekleşen, görüşme sonrası basın toplantısında yaşanan tokalaşma anı sosyal medya gündemine yerleşti. Hollanda Başbakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki tokalaşma anı, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşıldı ve tartışıldı. Bazı kullanıcılar bu tokalaşmayı olumlu bulurken, bazıları ise eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider bu özel kabulün ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tokalaşmak için toplantı masasının önüne geçmeyi işaret ettiği bir anı yoruma açık bir şekilde servis eden pek çok video kısa sürede milyonlar tarafından izlendi ve tartışıldı.

Cumhurbaşkanı ve Hollanda Başbakanının arasında gerçekleşen tokalaşma anı kısa sürede gündeme bomba gibi düştü! Bazı videolarda ise Rutte ve Erdoğan'ın sıkıca tokalaştığı anlara yer verilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Hollanda Başbakanı, değerli dostum Sayın Mark Rutte ve heyetini İstanbul’da misafir etmekten memnuniyet duydum." şeklinde X platformu üzerinden Rutte ile tokalaştığı anları paylaştığı bir tweet attı.

Bu basın toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve Hollanda Ulusal Güvenlik Danışmanı Vekili Adriaan Ijsselstein yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rutte'yi ve heyetini İstanbul'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirirken "Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü, İş Gücü Anlaşması'nın ise 60'ıncı yılını idrak ediyoruz. Böyle bir dönemde gerçekleşen ziyaret ikili ilişkilerimiz açısından ayrı bir anlam taşıyor." şeklinde konuştu.

Görüşmede Gazze ve Ukrayna başta olmak üzere terör olayları, güvenlik, savaş ve PKK hakkında da Başbakan Rutte ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Gazze'de devam eden katliamların durdurulması ve kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Bölgeyle temaslarında ateşkes, barış ve istikrar için gereken adımların atılması yönündeki beklentilerimizi vurguladık. Terörle mücadele konusu da istişarelerimizin en öncelikli başlıklarından biriydi. Türkiye'nin bölücü terörle mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerimizin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK'nın saldırılarında kurban verdik. Müttefiklik hukukuna uygun biçimde PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim."

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.