Hrant Dink davasında son durum: Karar açıklandı

Hrant Dink davasında son durum: Karar açıklandı
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi görülen duruşma mahkeme, kararını açıkladı.

Mahkeme, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan'ın da bulunduğu 13 firari sanığın dosyasının ayrılmasına ve Ercan Gün'e  silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Celalettin Cerrah'ın kamu görevlisinin görevi ihmal suçunda yargılandığı dava zaman aşımı sebebiyle düşerken, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın ise "Görevi ihmal"den ise zaman aşımı nedeniyle dosyası düştü, Altay, "İhmal nedeniyle adam öldürmek" ve "resmi belgeyi yok etme" suçlarından beraat etti. 

Dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli astsubayı Yavuz Karakaya ise, "Anayasayı ihlal"den müebbet hapis ve "kasten öldürmeye yardım" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Eski polis memuru Muhittin Zenit'e üç suçtan beraat verilirken  görevi ihmal suçu ise zaman aşımı nedeniyle düşürüldü.

Ali Fuat Yılmazer'e tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Ramazan Akyürek'e de tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, resmi belgeyi yok etmek suçundan ise 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme, cinayetin FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda işlendiği kanaatiyle,  Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Tuncay Uzundal hakkında "FETÖ üyeliği" suçundan, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.  Ayrıca 6 sanık hakkında daha tutuklama kararı verildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.