Hrant Dink Vakfı'na tehdit davasında önemli gelişme

Hrant Dink Vakfı'na tehdit davasında önemli gelişme
Hrant Dink Vakfı'na tehdit davasında yeni bir duruşma bugün gerçekleşti. Duruşmada sanıklardan birinin cezai ehliyeti tam çıktı.

Hrant Dink Vakfı'na elektronik posta yoluyla tehdit ettikleri iddiasıyla "Zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan yargılanan iki sanığın duruşması bugün yapıldı. İki sanıktan biri olan Hüseyin Ateş'in cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıkarken, diğer sanık Ersin Başkan'ın ise cezai ehliyetine ilişkin rapor alınması için polise yazı yazılmasına, bulunamazsa rapor alınması için yakalama emri düzenlenmesine karar verildi. Şikayetçi avukatlara süre verilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Sanık Hüseyin Ateş savunmasında, "Ben 4 ay tutuklu kaldım, cezamı çektim" dedi. Sanık avukatı da müvekkilinin suç kastı olmadığını ileri sürerek beraatini talep etti. Şikayetçi avukatları ise gelen yazıya karşı beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. 

2,5 yıldan 26 yıla kadar hapis istemi

İddianameye göre elektronik posta yolu ve Instagram hesabına yorum yaparak tehdit eylemi gerçekleştiren iki sanıktan Hüseyin Ateş'in "Zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan  7,5 yıldan 26 yıl 3 aya kadar, Ersin Başkan'ın ise "İmzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. 21 Eylül 2020 tarihli ikinci duruşmada, iki sanığın da tahliyesine karar verilmişti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.