HSK'dan dikkat çeken bir atama

HSK'dan dikkat çeken bir atama
15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi öncesinde FETÖ ile mücadele ön saflarda yer alarak çok önemli kararlara imza atan hakim Durmuş Karaçalı, BAM'a Daire Başkanı olarak atandı. Karaçalı'nın son kararname ile Daire Başkanı olmasının başta FETÖ olmak üzere, yasa dışı örgütlerle savaşın daha da artacağının işareti olduğu ifade edildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yaz kararnamesi yayınlanmış ve 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ile savcının görev yerleri atamalarla değişti.  HSK'nın atama kararları ile Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcılıklarına da atamalar yapıldı.  Bu kararname ile ilk defa başörtülü bir il başsavcı da atandı. Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.  Gümüşhane'ye atanan Tuba Ersöz Ünver, ilk başörtülü kadın il başsavcısı olarak tarihe geçtiGümüşhane'ye atanan Tuba Ersöz Ünver, ilk başörtülü kadın il başsavcısı olarak tarihe geçti.


Korkusuz hakim

Yaz kararnamesi ile yapılan atamalardan birisi de hakim Durmuş Karaçalı oldu. Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelenin sembol isimlerinden olan,17-25 Aralık yargı darbesi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde, FETÖ'ye karşı Çağlayan Adliyesi'nde ciddi manada mücadele vererek önemli kararlara imza atan ve "korkusuz hakim" olarak ün yapan Durmuş Karaçalı, Bölge Adliye Mahkemesi ‘nde Daire Başkanlığı'na atandı. Hakim Karaçalı, Bölge Adliye Mahkemesi’nde üye olarak görev yapıyordu. Hukukda cesurca verdiği kararlar ile tanınan ve FETÖ'nün hedefine aldığı hakim Durmuş Karaçalı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği yaptığı dönemde MİT TIR'ları, Selam Tevhid dosyası, Hrant Dink davası gibi birçok dosyada önemli kararlara imza atmıştı. Karaçalı,15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişiminden önce, FETÖ ile mücadelede hukuk alanında ön saflarda yer almıştı. Hakim Durmuş Karaçalı'nın, son kararname ile BAM'a daire başkanı olarak atanmasının FETÖ ile mücadelenin daha da artarak devam edeceğinin işaretin olduğu ifade edildi. Yine yeni atamalar ile FETÖ'nün dışında çeşitli terör ile organize suç örgütleri ile yapılan mücadelenin hukuk olarak da adaletli, tarafsız, kararlı ve herhangi bir şekilde etki altına alınamayan savcılarla yürüyeceğinin kanıtı olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.