HÜDA-PAR'lı milletvekili kadına şiddeti 'kötü alışkanlıklara' bağladı, erkekleri sebep olarak görmedi

HÜDA-PAR'lı milletvekili kadına şiddeti 'kötü alışkanlıklara' bağladı, erkekleri sebep olarak görmedi
HÜDA-PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, kadına yönelik şiddetin sebeplerine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HÜDA-PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, kadına şiddetin sebeplerini 'alkol, fuhuş ve madde bağımlılığı' olarak sıraladı.

Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir basın mensubunun, kadına yönelik şiddete ilişkin sorusuna üzerine toplumun ve devletin kadına yönelik şiddetin sebeplerini görmezden geldiğini iddia etti.

Öte yandan kadına yönelik şiddette 'erkek egemen anlayışını' sebep olarak görmeyen Ramanlı, Avrupa'yı örnek göstererek orada kadına şiddetin devam ettiğini savundu ve "Orada sosyal hayatı düzenleyen baskın bir din de yok. Kadına yönelik şiddetin sebebi, alkol egemen, 'fuhuşerkil' toplumdur." dedi.

Ramanlı şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddetin sebepleri alkol, fuhuş ve madde bağımlılığıdır. Bunun üzerine gidilmesine yönelik bir irade bugüne kadar oluşmadı. Kadına yönelik şiddete erkek egemen anlayışın sebep olduğu iddia edilse de bu anlayışa sahip olmayan Avrupa'da da kadına yönelik şiddet devam ediyor. Orada sosyal hayatı düzenleyen baskın bir din de yok. Kadına yönelik şiddetin sebebi, alkol egemen, 'fuhuşerkil' toplumdur. Bu tür kötü alışkanlıklarla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddetin durdurulması mümkün değildir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.