Hüseyin Gökbulak, Hasan Akgün’le kavgasını anlattı, adaylığını açıkladı

Hüseyin Gökbulak, Hasan Akgün’le kavgasını anlattı, adaylığını açıkladı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığı kavgaya açıklık getiren Hüseyin Gökbulak yerel seçimlerde aday olacağını ilk açıkladı.

Eski CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak, Cumhuriyet Bayramı töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile küfürlü bir tartışma yaşamıştı. Tartışmaya dair ilk kez konuşan Gökbulak, yerel seçimler için Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı olacağını açıkladı.

Başkan adayı oldu

Bir basın açıklaması yaparak gündemde yer alan kavga olayına açıklık getiren Hüseyin Gökbulak, yerel seçimler öncesinde aldığı kararı da ilk kez paylaştı. Gökbulak, Akgün ile yaşanan kavganın protokolde CHP’lilerin geri planda bırakılması nedeniyle çıktığını belirtti. Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı’na aday olacağını açıklayan Gökbulak, CHP’nin temsil ettiği değerleri en iyi şekilde yansıtmayı hedeflediğini ifade etti.

Tartışmanın nedenini anlattı

İşte Hüseyin Gökbulak’ın açıklaması:

“Saygıdeğer Büyükçekmece Halkı ve Basın Mensupları,

Uzun yıllar boyunca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüm. Partimize ve Büyükçekmece’ye olan bağlılığımı ve samimiyetimi her zaman ön planda tutarak, ilçemize hizmet etmek için çalıştım.

Şimdi, ilçemizi daha iyi temsil etme arzusuyla, önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na aday olma kararı aldım. Bu kararı alırken, ilçemize her zamankinden daha fazla katkı sağlama amacı güderek, CHP'nin temsil ettiği değerleri en iyi şekilde yansıtmayı hedefledim.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaşadığım bir tartışma, beni kamuoyunu bilgilendirmeye sevk etti.

Tören esnasında, protokolde, CHP Büyükçekmece Yönetiminin, ilçe başkanımız Halis Çiçekci de dahil olmak üzere ikinci sırada olduğunu görünce büyük üzüntü yaşadım. Törenin ardından Büyükçekmece Kaymakamımız Ali İkram Tuna'ya serzenişimi ilettiğim esnada Başkan Hasan Akgün yanımıza gelerek, “Burada bunu mu konuşacağız? dedi. Ben de kendisine, “Evet. Burada konuşacağız. CHP’ye sahip çıkacaksınız” karşılığını verdim. Hasan Akgün bu karşılığın üzerine, “CHP beni ilgilendirmiyor” dedi. Ben ise ”Siz o makama CHP’den seçildiniz. CHP’ye sahip çıkacaksınız.” dedim. Bunun üzerine “S…r git” diyerek, sinkaflı bir tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün gösterdiği bu tepki beni derinden üzdü. Partimizin savunucusu olarak beklentilerimi paylaşmak istediğimde, bana yöneltilen hoşgörüsüz ifadeler ve olumsuz tavırlar, büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Tören günü yaşananların bu şekilde geliştiğini bilmenizi isterim. Bazı ulusal ve yerel basın kuruluşlarında çıkan haberlerin aksine, tarafımdan Hasan Akgün’e yönelik herhangi bir darp, boyna sarılma ya da benzeri başka bir eylem gerçekleştirilmediğini ifade ederim.

Ben, partimiz CHP'nin daha iyi bir şekilde temsil edilmesi ve ilçemizin hak ettiği hizmete kavuşması adına çıktığım bu yolda, her zaman demokratik bir çerçeve içinde siyaset yapmaya devam edeceğim.

İlçemizdeki sorunlara çözüm bulmak ve halkımızın refahını artırmak için çalışmalarımı sürdüreceğim.

“Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün, kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne ve CHP’ye sahip çıkmak için, her zaman var gücümle mücadele edeceğim.

Kamuoyunun dikkatine saygıyla sunarım.


Hüseyin GÖKBULAK”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.