İBB 15 Temmuz'u unutmadı

İBB 15 Temmuz'u unutmadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne bir dizi özel etkinlikle hazırlanıyor. Özel etkinliklerin yanı sıra Saraçhane 15 Temmuz Anıtı, Garipçe ve Çatalca’da oluşturulan 2 hatıra ormanı açılacak.

15 Temmuz’un darbe girişiminde birçok kurumla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) de işgal edilmişti. Vatandaşların direnişiyle bertaraf edilen darbe girişiminin ikinci yıldönümünde İBB özel etkinlikler hazırladı. Bu çerçevede darbecilere direnmek maksadıyla İBB önüne gelen ve ölümü göze alan insanların şehadete yürümeden önce Belediye binasının havuzunda yaşanan bir an hiperrealist (gerçekçi) anıt ile ölümsüzleştirilecek. Anıtın açılışı İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve şehit yakınları ile gazilerin katılımıyla bugün saat: 14:30’da gerçekleştirilecek.
Hatıra ormanları oluşturuldu
15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına   2 ayrı hatıra ormanı oluşturuldu. Çatalca’da oluşturulan hatıra ormanı toplamda yaklaşık 120 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. Şehit ve gazilerin isminin yer aldığı anı duvarı, büyük bir meydan ve tören alanına sahip olan hatıra ormanı, engelli vatandaşlarımızın erişimine uygun olarak tasarlandı. Her bir şehit ve gazi için de özel ağaç dikimi yapıldı. Garipçe’deki hatıra ormanı ise seyir terası, bayrak, tören ve ağaçlandırma alanı ile birlikte toplam 16 bin 208 metrekare büyüklüğünde. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü gören hakim bir noktada yer alıyor. Buradaki açılışa da Saraçhane'den canlı bağlantı gerçekleştirilecek.
Çocuklar yürüyüş düzenlecek
İstanbul Halkla İlişkiler Müdürlüğü hafta boyunca 15 Temmuz şehit yakınlarını ve gazileri ev ve işyerlerinde ziyaret edecek. 15 Temmuz programı yapılacak olan meydanlarda mevcut iletişim noktalarını gece 01:00’e kadar açık tutacak. İBB Çocuk Meclisi düzenleyeceği anma etkinliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarına katılacak. Fatih Fevzipaşa Caddesi üzerindeki Atikali Karakolu önünde saat 13:30'da başlayacak yürüyüş İBB’nin önünde tamamlanacak. Program, Saraçhane Parkı'nda özel bir anma töreniyle devam edecek. Ayrıca İBB Gençlik Meclisi Doğa Sporları Kulübü de 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirecek. Yürüyüş, bugün 09.00-17.00 saatleri arasında Anadolu Hisarı-Riva arasında gerçekleştirilecek. 

Özel kıyafetler giyecekler
İstanbul'un her noktasında hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Güvenlik A.Ş, 15 Temmuz’u unutturmamak, şehitlerimiz ve gazilerimize saygı için 8 bin 600 özel güvenlik görevlisi farkındalık oluşturacak. Üzerinde İBB ve İSTGÜVEN logolarının yanı sıra 15 Temmuz logosu bulunan kırmızı tişört ve şapkalarla görev yapacak özel güvenlik görevlileri, İstanbulluların yoğun kullandığı, İBB bünyesindeki Metro, Metrobüs, Şehirhatları Vapurları, mezarlıklar gibi yerlerin de içinde olduğu bin 350 noktada hazır bulunacak. 15 Temmuz 06.00 ve 16 Temmuz 06.00 saatleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak.

Muhtarlar da buluşacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, İstanbul muhtarları 15 Temmuz şehidi Muhtar Mete Sertbaş için buluşacak. Sertbaş’ın şehit düştüğü Acıbadem Türk Telekom önünde anılacak ve karanfil bırakılacak. Sonrasında ise muhtarın görev yaptığı Acıbadem muhtarlığına kortej halinde yürüyüş gerçekleştirilecek. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili fotoğraf sergisi de Karaköy Tünel’de açıldı. Sergi Temmuz ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.