İBB akıllı sayaca geçiyor

İBB akıllı sayaca geçiyor
EPDK'nın sayaçlar okunmadan fazla fatura yazdığı gerekçesiyle İGDAŞ'a soruşturma açmasının ardından İBB harekete geçti. Akıllı sayaç uygulamasına geçileceğini belirten İBB, proje ile sayaçların uzaktan okunacağını açıkladı.

İGDAŞ da sayaç okuyucularının, salgın nedeniyle okuma işlemleri yaparken zorluklar yaşadığını belirterek  “Abone sayısı itibariyle pazar günleri hariç haftanın her günü sayaç okunması gerekmektedir. Ancak bu salgın önlemleri nedeniyle mümkün olmamaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de olağanüstü bir dönemden geçtiği muhakkaktır. Bu konu daha önce hem kamuoyu ile paylaşılmış hem de EPDK yönetimi bilgilendirilmiştir” açıklaması yapmıştı.

AKILLI SAYAÇ UYGULAMASINA GEÇİLİYOR
İBB de harekete geçerek sayaç okumayla ilgili yeni bir uygulamaya geçileceğini duyurdu. İBB'den yapılan açıklamada salgın günlerinde önemi daha da artan fiziksel sayaç okuma konusundaki sorunların aşılması için akıllı sayaç uygulaması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Açıklamada İstanbul'a akıllı sayaçlar için “LoRaWAN” iletişim altyapısı kurulacağı kaydedilerek “Su ve doğalgaz sayaçlarında uygulanması planlanan projenin telekomünikasyon altyapı kısmını İBB iştiraki İSTTELKOM yürütüyor. Bu sayede sayaçlar uzaktan okunabilecek. İBB, esnek ve güvenli mimarisi ile tercih edilen LoRaWAN alt yapı kurulumuna pilot bölgelerde başlamış olup testler sonrası tüm İstanbul geneli yaygınlaştırılması hedefleniyor” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.