İBB, Muharrem İnce'nin Kolin iddiasını kabul etmedi

İBB, Muharrem İnce'nin Kolin iddiasını kabul etmedi
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CHP'li İBB yönetimini Kolin İnşaat'a metro ihalesi verdiği iddiasına İBB açıklama yaptı.

EMİNE KAŞIKCI- Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Babalı TV’deki Oğuzhan Uğur’la Mevzular Açık Mikrofon programına katıldı.

İnce Babala TV'de katıldığı programda, partisinin sözcüsü İpek Özkal'ın eşinin kamuoyunda "5'li çete" olarak bilinen şirketlerden Kolin İnşaat'ta çalışmasına ilişkin gelen soru üzerine üst düzey yönetici olmadığını ve bir mühendis olarak çalıştığını söyleyerek “Bu firmayı bugün araştırdım, 24 bin çalışanı var. Oradaki kapıcı, bekçi, sekreter veya mühendis… Bunların hepsi AK Partili mi? Böyle bir şey olabilir mi? Siz işe girerken patronunuzun hangi partili olduğuna bakarak mı giriyorsunuz yoksa işe mi giriyorsunuz” ifadelerini kullanmıştı.

Devamında CHP'li İBB yönetiminin Kolin’e Dudullu - Bostancı metro ihalesini verdiğini, hattın açılışının da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldığını söylemişti.

İnce'nin söz konusu bu çıkışına İBB'den yanıt geldi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Söz konusu hattın ihalesinin 2015 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve başlamadan önce yapıldığını söyleyen Gökçe, kamuoyunda bahsi geçen şirketin de yer aldığı ortak girişim ile ihalenin kazanıldığını belirtti.

Hattın yapımının da önceki yönetim tarafından 2018 yılı sonunda finansal kaynak bulunamadığı gerekçesiyle durdurulduğunu hatırlatan Gökçe, “ 2020 yılında Başkanımız Ekrem İmamoğlu‘nun tasarrufuyla özkaynak üretilerek işler tekrar başlatılmıştır.” şeklinde konuştu.

Söz konusu paylaşımın devamında şu ifadelere yer verildi:

"2020 yılında Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun tasarrufuyla özkaynak üretilerek işler tekrar başlatılmıştır. 2022 yılı başında 188 Milyon Euro Eurobond ihraç edilmiş ve hattın kalan tüm finans ihtiyacı sağlanmıştır. Hattımız 2022 Aralık sonunda yolculu işletme sertifikası alınarak işletmeye hazır hale getirilmiş ve 6 Ocak 2023’te resmi törenle İstanbulluların hizmetine sunulmuştur.”

“14,3 km hat uzunluğuna sahip, entegre ulaşım sistemimizin önemli bir parçası olan ve bölgede yaşayan 3,5 milyon insana hizmet eden hattımızda saatte 50 bin yolcu taşınmaktadır. Konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, eksik, yanlış veya hatalı bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.