İçişleri'nden yılbaşı genelgesi: Turistlere de kısıtlama geldi

İçişleri'nden yılbaşı genelgesi: Turistlere de kısıtlama geldi
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yılbaşı gecesiyle ilgili yeni bir genelge gönderdi. Buna göre 31 Aralık saat 21.00'den 1 Ocak saat 10.00'a kadar kutlama alanı olan cadde, bulvar veya meydanlara turist girişi yasaklanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelgeye göre yılbaşı gecesi bazı cadde ve meydanlar turist girişlerine kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre yılbaşında il ve ilçe merkezlerinde simgesel özellikte olan, toplanma ve kutlama alanı olarak bilinen cadde, bulvar veya meydanlara yabancı turist girişleri sınırlandırılacak. Sınırlama 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00'den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00'a kadar sürecek.

YILBAŞI KUTLAMALARINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Genelgede; yılbaşı öncesi, yılbaşı akşamı ve sonrasında alınması gereken güvenlik tedbirlerinin ve alınan önlemlerin belirlenerek valiliklere bildirildiği ifade edildi. Bu kapsamda Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi akamete uğratmamak adına kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı kutlamalarına müsaade edilmemesi gerektiği talimatının da verildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.