İddia! Erbakan'ın 'bir büyükşehir' beklentisi yerini bulmadı: 'Erdoğan'dan teklif yok'

İddia! Erbakan'ın 'bir büyükşehir' beklentisi yerini bulmadı: 'Erdoğan'dan teklif yok'
Gazeteci Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın görüşmesinin perde arkasını yazdı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son zamanlarda iktidarı uyguladığı ekonomi politikaları konusunda eleştirmeye ve asgari ücret konusunda çağrıda bulunmayı sürdürüyor. Bu konularda iktidara karşı sert tutum takınan Erbakan, geçtiğimiz günlerde de 'asgari ücrete tek zam' kararına ilişkin Bakan Işıkhan'ın 'yönetmeliğimizde öyle' söylemine çıkışmış ve "Asgari ücrete yılda birden fazla zam yapılmasına ilişkin hukuki bir engel bulunmuyor." ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Erbakan hükümete kamuda tasarrufa gidilmesi çağrısında da bulunarak "Doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam ediyoruz. Ve diyoruz ki ekonomi alanında takip ettiğiniz bu yol yanlış" demişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den İstanbul’da bir ilçe belediye başkanlığı istediği ve ret yanıtı aldığı ileri sürülmüş ve yerel seçim ittifakının sınırlarının MHP ile kalacağı iddia edilmişti. Bununla birlikte Erbakan'ın, AK Parti’yi desteklemek şart koştuğu ve taleplerinin kabul edilmediği takdirde tüm ilçelerde seçime kendi başına girecekleri öne sürülmüştü.

Son olarak Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine görüşme gerçekleştirdiklerini ve yaklaşan seçimlerle ilgili fikir alışverişlerinde bulunduklarını söylemişti.

Gazeteci Aytunç Erkin, Erdoğan ve Erbakan görüşmesinin arka planını yazdı. Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde destek istediğini belirten Erkin, Erbakan’ın "1 büyükşehir" beklentisine karşılık AK Parti'den tatmin edici teklif alamadığını aktardı.

Erkin'in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Yeniden Refah’ın İstanbul, Ankara konusunda ‘ittifak olabilir’ yaklaşımına karşılık Erdoğan’ın da üç büyük şehirde (İstanbul-Ankara-İzmir) destek istediği belirtildi... Erbakan’ın görüşme öncesinde bir büyükşehri Yeniden Refah’ta görmek arzusu vardı. Bu iller arasında Malatya, Erzurum, Bursa ya da Konya var. Bunlardan birisi Erbakan’ın gönlündeki... Ancak AKP cenahından tatmin edici bir teklif gelmedi. Süreci Erdoğan’ı ve kurmaylarının Erbakan’a önümüzdeki süreçte sunacağı teklif belirleyecek.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.