Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği: Masaya oturmayın!

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği: Masaya oturmayın!
Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Azerbaycan ordusunun ve halkının girişimlerini desteklemek için bir basın açıklaması düzenledi. Dernek Başkanı Celal Karaali, "Türk toprağı olan Karabağ’da yeniden Türk Bayrağı dalgalanana kadar masaya oturulmamalıdır" dedi

Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ gerilimi Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaşa dönüşürken, Türkiye'nin dört bir yanından Azerbaycan'a destek mesajları gelmeye devam ediyor. Küçükçekmece’de faaliyetini sürdüren Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Sefaköy’de bulunan Atatürk Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, "Seninleyiz Azerbaycan, seninleyiz Karabağ" sloganı eşliğinde Azerbaycan’a destek verildi. Yapılan açıklama da Azerbaycan'ın öz topraklarını savunduğuna dikkat çekilirken, en yakın zamanda Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiği vurgulandı. Programa katılanlar arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Esenyurt Iğdırlılar Derneği Başkanı Ali Sakar, Caferider Derneği Siyasi İşler Başkanı Ahmet Atabey, AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve Gelecek Partisi Küçükçekmece ilçe yöneticileri, çok sayıda STK başkan ve temsilcisi yer aldı. 

Sonuna kadar destekliyoruz

Yaptığı basın açıklamasında Karabağ bölgesinin 28 yıldır Ermenilerin işgali altında olduğunu hatırlatan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Celal Karaali, "28 yıl önce gerçekleşen bu işgal sonrası, başta Hocalı olmak üzere birçok yerleşim bölgesinde soykırım yapılmış, zulüm ve baskılar uygulanmış ve bunlar hala devam etmektedir. Ermenistan bu saldırıları, sadece Yukarı Karabağ hattında değil, doğrudan Azerbaycan’ın diğer yerleşim bölgelerine de ağır silahlarla yapmıştır. BM’de alınan 822, 853, 874ve 884 sayılı kararlar ile, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGIT), 27 Şubat 1993 tarihli Prag toplantısında, Karabağ topraklarının Azerbaycan'a ait olduğuna dair alınan karar da mevcuttur. Hukuki belgelerde 'Karabağ Azerbaycan toprağıdır' denmiştir. Bu kararlara rağmen; Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarında yasa dışı  faaliyetlerine ve saldırganlığına devam etmektedir. Ermenistan’ın bu saldırganlığına karşın Azerbaycan devleti meşru müdafaa hakkını kullanarak, işgal altında bulunan toprakları geri almak için harekete geçmiştir. Azerbaycan devletinin bu girişimini, sonuna kadar destekliyoruz! Türk toprağı Karabağ’da yeniden Türk Bayrağı dalgalanana kadar masaya oturulmaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Türk Milleti'nin sabrı taştı

İnsani gerekçeler adına başlayan geçici ateşkesin Karabağ’ın özgürleşmesiyle beraber kalıcı olmasından yana olduklarını belirten Karaali, "Biz Türk milleti olarak büyük Atatürk’ün de ifade ettiği gibi yurtta ve cihanda sulhtan yanayız. Kanla beslenen ve kandan medet uman bir millet değiliz. Geçmişin kiniyle yaşayan bir millet hiç değiliz. Coğrafyamızda var olan tüm uluslarla barış, huzur ve refah içinde birlikte yaşamaktan yanayız. Türk halkı olarak, Azerbaycan'ın haklı davasında sonuna kadar arkasındayız. Türk milletinin sabrı taşmıştır 'yeter artık' diyoruz. Vatan topraklarının işgalden azad edilmesi yolunda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Dileğimiz ve isteğimiz; Ermenistan’ın işgale son vermesi, iki komşu ülkenin bundan böyle barış içinde yaşamlarını sürdürmesidir. Aksi halde Azerbaycan ordusunun başlattığı azatlık harekatı Karabağ özgürleşene kadar sürmelidir" diye konuştu. 

KARABAĞ AZERBAYCANDIR

Türkiye’nin her bölgesinden Azerbaycan’a destek çağrılarının sürdüğünü dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ise "28 yıldır işgal edilen Azerbaycan topraklarından Ermenistan silahlı kuvvetlerinin çekilmesi yönünde buradan tüm dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Karabağ Azerbaycan’ındır, Azerbaycan toprağıdır. İşgalci Ermenistan güçlerinin bir an önce orayı terk etmeleri gerekmektedir. Ancak biliyorsunuz ki Azerbaycan ve Ermenistan arasında kısa süreli bir ateşkes ilan edildi. Umarız bu gelişmeler bölgede bir barışında başlangıcı olarak görülür. Ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in net mesajları var. Bunlardan biri Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi, ikincisi ise Azerbaycan halkından özür dilemesidir. Çünkü Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan’ın topraklarının bu şekilde işgal edilmesi kabul edilir değildir. Türk halkının verdiği destekler de Azerbaycanlı kardeşlerimizin morallerini çok yükseltmiştir. Azerbaycan ve Türkiye halkında artık büyük bir beklenti var. Karabağ Azerbaycan’ındır" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.