Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallık'a büyükelçi atandı - Ümit Yalçın kimdir?

Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallık'a büyükelçi atandı - Ümit Yalçın kimdir?
Kısa bir süre önce pek çok şehre gerçekleştirilen büyükelçi atamasına bir yenisi daha eklendi. Buna göre Resmi Gazete'de yayımlanan kararda Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ümit Yalçın oldu. Peki Ümit Yalçın kimdir? İşte detaylar...

Bugün yayımlanan Resmi Gazete kararları içerisinde büyükelçi ataması yer alıyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan atamaların ardından ek olarak gerçekleştiriken yeni görevlendirmeye göre Ümit Yalçın artık Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği grevini üstlenecek.
 

ÜMİT YALÇIN KİMDİR?


Ankara'da 1967 yılında doğan Yalçın, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra 1989 yılında Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa Dairesinde aday meslek memuru olarak göreve başladı.
Bulgaristan'da ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Başkonsolosluk yapan Yalçın, 2012'de Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi olarak atandı. Yalçın, 2014 sonrası Dışişleri Bakanlığında Kuzey Afrika-Ortadoğu ve Asya-Pasifik masalarında değişik zamanlarda genel müdürlük ve müsteşar yardımcılığı görevini yürüttü.
Ümit Yalçın 2016'dan bu yana Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapıyordu..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.