İkinci bilim kuruluna davet edilen Prof. Dr. Pınar Okyay kimdir?

İkinci bilim kuruluna davet edilen Prof. Dr. Pınar Okyay kimdir?
7 kişiden oluşan ikinci bilim kuruluna davet edilen Prof. Dr. Pınar Okyay kimdir?

7 kişiden oluşan ikinci bilim kurulunda yer alan Prof. Dr. Pınar Okyay vatandaşların yaşamsal desteğini sağlayan meslekler hâricindeki alanlara kısıtlama getirilmesi gerektiğini kaydederek, evde kalan vatandaşların güvenliğini ve ihtiyaçlarının sağlanmasının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, besin zinciri sağlayan fırın, lojistik taşımacılık ve eczaneler bölümlerde çalışanlara yönelik alınacak özel tedbirlerle iş gücünden düşmelerinin de önün geçilmesi gerektiğini ve kısa zaman içerisinde yerelde verileri okuyarak oluşan kümelere göre yaşamı kısıtlayıcı önlemler alınması gerektiğini söylemişti.

PROF. DR. PINAR OKYAY KİMDİR?
Bornova Anadolu Lisesi 1983 ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1989 mezunu olan Prof. Dr. Pınar Okyay, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalında 1993-1998 yıllarında eğitim görerek, Halk Sağlığı Doktoru unvanını almıştır.

Okyay, Manisa ve İzmir Sağlık Ocaklarında, Bornova Sağlık Grup Başkanlığında ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde mezuniyet sonrası 10 sene çalışmasının ardından, 2000’de Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalına öğretim görevlisi olarak başladıktan tam 1 sene sonra yardımcı doçent, 2006’da da doçent ve 2011’de ise profesör oldu.

Bornova Sağlık Grup Başkanlığında başkan yardımcısı olarak eğitim ve istatistik sorumlusu olarak çalışan Prof. Dr. Okyay, Sağlık Bakanlığı İzmir 70. Yıl Sağlık Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi İstatistik ve Bilgisayar Bölümü'ne 1995-1996 Eğitim-Öğretim Yılı I. Döneminde “Örnekleme” 3 saat/hafta ve “Sağlık alanına özel ölçütler” 4 saat/hafta olmak üzere ders verdi. 1997’de Sağlık Bakanlığı bursu ile London School of Hygiene and Tropical Medicine'nde 3 ay boyunca Biyoistatistik ve Epidemiyoloji dersleri alan Okyay, 1998’de İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İstatistik Şube Müdürlüğüne, 1999’da ise İzmir İl Kalite Güvence Koordinatörlüğü yaptı. Kalite Güvence Koordinatörlüğü döneminde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ilk defa TSE ISO 9000 belgesi almayı başarmıştır.

2000’den bu yana sürdürmekte olan akademik yaşamında, biyoistatistik, epidemiyoloji ve sağlık araştırmaları öncelikli bölümleri oldu. Tıp fakültesi hâricinde, Aydın Sağlık Yüksek Okulu (ASYO) ve Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda bu konularda ders veren Okyay, ASYO'nda bunun dışında öğretim üyelerine yönelik bir kursun sorumluluğunu üstlenmiştir. 2006-2011 senelerinde öğretim üyeliği hâricinde, Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcılığı görevini sürdüren Okyay, ölüm istatistikleri başta veri kalitesi üzerinde çalışmış, birçok komisyonda görev yapmıştır. 

Bugüne dek çok fazla teze, araştırma ve istatistik yöntemleri ile alakalı teknik destek veren Okyay, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisinde 2004-2010 yıllarında Yayın Kurulu üyeliği ve İstatistik Danışmanlığı yaptı. 8 yurtdışı ve 12 yurtiçi olmak üzere toplamda 20 dergide değerlendirme süreçlerine devamlı katkı veren Okyay, çok sayıda uzmanlık, yüksek lisans ve doktora jürisinde görev yapmıştır. 2011’den bu yana TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Sosyoloji Dalı Jüri Üyesi görevini yürüten Okyay, uluslararası web tabanlı bir öğretim ortamı olan ‘Supercourse’da yazar ve tercümanlık yapmaktadır. 2000’den bu yana üniversite bünyesinde gerçekleştirilen Temel Eğitim Becerileri Kursunun devamlı eğitmeni; 2013’den bu yana da Sağlıkta Araştırma Kursunun sorumluluğunu yürütmektedir.

İki uzmanlık tezi, iki adet yüksek lisans tezine danışmanlık yapan Okyay’ın devam etmekte olan 3 tane uzmanlık tezi danışmanlığı bulunuyor. İçlerinde 1 UNDP/Sabancı Vakfı, 3 Avrupa Birliği, 1 DPT olmak üzere 17 adet projede çeşitli görevler yapmıştır.

SCI, SCI Expanded, SSCI indekslerince taranan dergilerde yayımlanan 28 adet özgün makalesi ve ulusal indekslerde de 35 yayını bulunan Okyay’ın, toplamda 7 adet kitapta, editör veya bölüm yazarı olarak görev aldığı birçok çalışması da bulunuyor. Okyay’ın 2015’ten beri makaleleri toplam 288 atıf almıştır; h-indeksi 13'tür.

Evli ve iki çocuğu olan Okyay’ın hobileri arasından yurt içi ve yurt dışı gezi planlamak ve ardından da gezi notları yazmak vardır. Otobiyografi, biyografi kitapları ile şiir kitapları okumayı seven Okyay, bir gün yazmayı da düşünüyor.

Prof. Dr. Pınar Okyay'ın araştırma alanı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı-Halk Sağlığı

Prof. Dr. Pınar Okyay İdari Görevleri:

2005-2011: Yönetim Kurulu Üyeliği Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

2006-2011: Başhekim Yardımcısı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Ve Sağlık Bilimleri Araştırma Ve Uygulama Merkezi

2002-2005: Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

2016-2018: Sağlık Kurulu Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Ve Sağlık Bilimleri Araştırma Ve Uygulama Merkezi

Prof. Dr. Pınar Okyay Akademik ûnvan Ve Görevleri:

2001-2006: YARDIMCI DOÇENT Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı

2006-2011: DOÇENT Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı

2000-2001: ÖĞRETİM GÖREVLİSİ Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı

2011-: PROFESÖR Adnan Menderes Üniversitesi Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Epidemiyoloji Bilim Dalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.