İkinci doz aşıda erteleme kararı iptal edildi

İkinci doz aşıda erteleme kararı iptal edildi
Dün açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci doz BioNTech marka aşının ikinci dozu için erteleme yaşanacağını duyurmuştu. Bugün ise karar iptal edildi. Vatandaşlar ikinci doz aşıyı olabilecek.

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısında ikinci doz için 4 hafta olarak belirlenen bekleme süresinin 6-8 haftaya çıkarıldığı duyurmasının ardından yeni bir karar alındı. Buna göre; isteyenler ikinci doz aşıyı olabilecek.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta çıkarıldığını duyurdu.

Kararın, mevcut randevuları da etkilediği belirtilmişti. Bu kapsamda, randevular düşürülmüştü. Ancak, bu uygulamadan vazgeçildi.

Sağlık Bakanlığı: Biontech aşısında alınan ikinci doz randevular korunacak. Yeni randevular 6-8 hafta arasına verilecek.


İKİNCİ DOZ AŞI RANDEVUSU NE ZAMAN VE NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı bilgilendirmeye göre, dün gönderilen mesajlar ardından randevularını iptal edip daha ileri bir tarihe kaydıranlar, tekrar 28 gün sonraya denk gelen tarihlerde randevu alabilecek.

Dünkü karar ardından randevularını iptal etmeyenlerde ise, randevular korunacak.

BioNTech aşısının ilk dozu için yeni randevu alanlar ise ikinci doz aşı için 6-8 hafta sonraya randevu alabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.