İktidar deve kuşu gibi kafasını kuma gömdü!

İktidar deve kuşu gibi kafasını kuma gömdü!
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kaplan, “Bugün Sedat Peker iddiaları karşısında AKP iktidarının deve kuşu gibi kafasını kuma gömdüğünü görüyorsunuz. Birçok konuda aynı tutumu sergiliyorlar. Gerçek gün gibi ama bu arkadaşlar kör, sağır, dilsiz” dedi

İYİ Parti Büyükçekmece Teşkilatı, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan'ı ağırladı. Büyükçekmece Sosyal Tesisleri'nde İlçe Başkanı Burhan Karatosun'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Milletvekili Kaplan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İYİ Parti'nin var oluş amacından, Türkiye'nin bugünkü gidişatına dair tutumuna kadar birçok konu hakkında konuşan Kaplan, ülkenin zor günlerden geçtiği söyledi. Parti olarak İstanbul'da her ilçede faaliyet gösterdiklerini, esnaf ve vatandaşla birebir görüşmeyi çok önemsediklerini anlatan Kaplan, “Bu eylemi yaparken bir yandan da kim olduğumuzu, ülkemiz için neler istediğimizi anlatma fırsatı buluyoruz” dedi.



Milliyetçi, demokrat, kalkınmacı

İYİ Parti'nin milliyet, demokrat ve kalkınmacı olduğunu anlatan Kaplan, “Amacımız genel başkanımızın esnaf ziyaretleriyle beraber İstanbul İl Başkanlığımızın programında sizlerle birlikte olmak. Geçen hafta başka arkadaşlarımız vardı bu hafta buraya gelmek de bize nasip oldu. Amaç İYİ Parti'yi tanıtmak. Esnafımızın dertlerini dinlemek. Problemlerini öğrenmek ve onların sorunlarını çözmek için yardımcı olmak. Esnafımız pandemide zor günler geçirdi. Onların geçirdiği zorlukları meclise taşıyacağız. Bunun yanında partimizi tanıtıyoruz. Mesela İYİ Parti kimdir, nedir? Biz yeni bir parti olarak seçimlere girdik şu an 36 milletvekilimiz var. Biz ilk yola çıktığımızda FETÖ yaftalarıyla mücadele ettik, HDP yaftası vurdular onunla uğraştık. Oysa biz milliyetçi, demokrat ve kalkınmacıyız. Ülkeyi yönetecek partilerden biriyiz. Milliyetçiliğimizin amacı Misak-ı Milli'dir. Demokratlığımız insan haklarıdır. Kalkınmacılık da ekonomidir. Ekonomi nasıl olmalı? Bunlar hakkında da çalışmalar yapıyoruz. Biz parti olarak kendimizi böyle tanımlıyoruz. Bize ne FETÖ'cü diyebilirler ne HDP ile işbirliği yapıyor diyebilirler. Biz kendimizi anlatmak için sahalardayız. 36 milletvekili 20 genel başkan yardımcımızla birlikte İstanbul'daki 39 ilçede çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


Parti kapatmak doğru değil

Gündeme ilişkin konular hakkında da açıklamalarda bulunan Kaplan, “HDP'nin kapatılmasını doğru bulur musunuz?” şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi; “Parti kapatmadan da terörle iş birliği yapanlara gerekeni yapabilirler. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğini düşürdüler, Demirtaş bugün içeride, birçok HDP'li ismin vekilliği düşürüldü, belediye başkanlığından alındı. Yani birisi terörle iş birliği yapıyorsa; şahıs üzerinden gereken yapılabilir. Ben parti kapatmayı doğru bulmuyorum.”


Sedat Peker samimi değil

Geçtiğimiz haftalarda yayınladığı videolarla ve bugünlerde attığı tweetlerle adından sıkça söz ettiren suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaları da değerlendiren Kaplan, AK Partililerin mevcut iddialar karşısında üç maymunu oynadığını vurguladı. Kaplan, “Sedat Peker'i samimi bulmuyorum. Ama AK Parti tarafı da Peker'in iddialarını yalanlayamadı. Peker'in açıkladığı bazı konular gün gibi gerçek. Birebir görüyoruz, yaşıyoruz. Ama AK Parti cenahı bu iddialar karşısında kafalarını deve kuşu gibi kuma gömüyor. Kör, sağır, dilsiz gibi üç maymunu oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

burhan karatosun
 


Büyükçekmece için çalışıyoruz

Toplantının ev sahipliğini gerçekleştiren Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun ise ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti olarak iktidar olmasalar dahi ilçenin geleceğine katkı yapmak için birçok konuda faaliyet gösterdiklerini aktaran Karatosun, “Biz her şeyden önce Büyükçekmece için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın, esnafımızın istek ve talepleri doğrultusunda hareket ediyor gerek İBB nezdinde gerekse de Ankara'ya kadar vatandaşlarımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Bugün Büyükçekmece'de devam eden birçok sıkıntının üzerine gidip bu yönde çalışmalar yapıyor ve düzeltilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.



Siyasetten fazlasını yapıyoruz

Büyükçekmece için siyasetten fazlasını yaptıklarını kaydeden İYİ Parti İlçe Başkanı Karatosun, “Büyükçekmece'de biz neler yaptık dersek siyasetten ziyade bizim yapmaya çalıştığımız şeylerin tamamı; insanlara doğru, kaliteli, nasıl hizmet edebiliriz üzerinde çalıştık. Biz iktidar olmadığımız halde zaman zaman yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını görmeye başladık. Ben ilçe başkanı olduktan sonra İl Başkanlığı'ndaki Çevre Komisyonu'nda görev almıştım. Kentsel dönüşümde binaların ve dairelerin daha küçük olması nedeniyle insanların mağdur olduğunu anlatmıştık. Şimdi İstanbul genelinde plan notları değişti. Bu anlamda söylediklerimizin karşılık bulması çok güzel. Betondan ziyade doğanın yaşaması gerektiğini söyledik. Şehirlerimizin yaşayan şehirler olması gerektiğini söyledik. Şimdi betonlaşmanın bir miktar önüne geçildi ama bu istenen düzeyde değil. Bu konudaki mücadelemiz sürecek. Altyapı ile ilgili Büyükçekmece'de depreme dayanıklı kanalizasyon mücadelesi veriliyor. Bu güzel ama yaşamayan insanların olduğu yerde altyapı çok önemli değildir. Öncelik kentsel dönüşüme verilmeli demiştik. Şimdi belediyemiz bu konuyu destekler durumda. İnşallah süreç içerisinde birçok konuda gelişmeler kaydedeceğiz” şeklinde konuştu.


Ulaşım için taleplerimiz var

Büyükçekmece'de ulaşım noktasındaki sıkıntıların gideirlmesi adına çalışmalar yaptıklarından da söz eden Karatosun, metrobüs için 3 bin 600 kişiden imza topladıklarını ve Büyükçekmece'nin Tepecik ile Çakmaklı mahallerindeki ulaşım sıkıntısının giderilmesi için çalışmalar yaptıkalrını da aktardı. Karatosun, “Mesela metrobüs hattının uzatılması için imzalar toplamıştık. Metrobüs hattı oluşturulana kadar Büyükçekmece'deki ulaşımın zenginleştirilmesini istedik. Bu taleplerimizde karşılık buldu. En kısa zamanda eksiklerin de giderileceğini biliyoruz” dedi. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.