İletişim Başkanı Altun'dan AA kameramanı için taziye mesajı

İletişim Başkanı Altun'dan AA kameramanı için taziye mesajı
Fahrettin Altun, AA'nın Gazze'deki kameramanı Muntasır es-Savvaf'ın İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybetmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybeden AA'nın Gazze'deki kameramanı Muntasır es-Savvaf için başsağlığı mesajı yayımladı.

Hayatını kaybeden insanlar arasında 72 gazetecinin olduğuna dikkat çeken Altun, İsrail’in katliamlarını, gazetecilere yönelttiği ve sonu ölümle biten kasıtlı şiddet eylemlerini bir kez daha kınıyoruz" dedi ve sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

İsrail’in bugün yeniden başlattığı Gazze’ye yönelik saldırılarda, Anadolu Ajansı kameramanı Muntasır es-Savvaf hayatını kaybetti. İsrail’in iki aydır devam eden katliamlarında binlerce masum insan hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden bu masum insanlar arasında görevlerini yapan 72 gazetecinin olması, İsrail’in insanların haber alma özgürlüğüne de kasten saldırdığının açık bir göstergesidir. Uluslararası toplum ve medya camiası bu katliamların bir an evvel durması için vakit kaybetmeden somut aksiyon almalıdır.

İsrail’in katliamlarını, gazetecilere yönelttiği ve sonu ölümle biten kasıtlı şiddet eylemlerini bir kez daha kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden kameraman Muntasır kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine, çalışma arkadaşlarına ve Anadolu Ajansı’na başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.