İlgezdi'nin görevden alınması CHP'ye yönelik intikam projesidir

İlgezdi'nin görevden alınması CHP'ye yönelik intikam projesidir
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına ilişkin konuştu. Altay, “Bu sudan ucuz gerekçelerle belediye başkanımızı iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP’ye ve CHP’lilere yönelik bir kin ve intikam projesidir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınmasını “büyük bir plan” olarak niteleyen Altay, AK Parti'nin yanlış yollara girdiğini ve CHP'ye yönelik bir proje başlattığını iddia etti.

Hukuk skandalı
Ataşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmasını “hukuk skandalı” olarak niteleyen Altay, “Bu sudan bu ucuz gerekçelerle belediye başkanımızı iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırmak CHP’ye ve CHP’lilere yönelik bir kin ve intikam projesidir. Biz buna teslim olmayacağız. Kendileri 6 belediye başkanını o koltuklardan kaldırdılar, gerekçesini bile millete açıklamadılar” dedi.

Protesto ediyoruz
Ataşehir Belediyesiyle ilgili tutumu milletin aklıyla alay etme olarak değerlendiren Altay, “Belediye Başkanımız bizzat kendisi savcılığa başvuruda bulunmuş ve kendi malvarlığını iddia edilen haksız elde edilen malvarlığıyla ilgili hususun araştırılması için kendini ihbar etmiştir. Yapılan tetkikte de bir şey bulunamamıştır. Hal böyle iken bunu gerekçe göstererek CHP’li belediyelere yönelik bu saldırgan tutumu bu kural dışı kanun dışı hukuk dışı tutumu da protesto ediyoruz. Onlarca müfettişin savcının hakimin bir suç unsuru bulamadığı bir konuyu yeniden ısıtıp belediye başkanını o makamdan kaldırmak uzaklaştırmak hukuk dışılıktır, kural dışılıktır. Görevi suiistimaldir” diye konuştu.

Milletle kavga etmeyeceğiz
CHP'nin şimdiye kadar sürdürdüğü çizgisinden şaşmayacağını ve belediye başkanlarına kararlılıkla sahip çıkacağını vurgulayan Altay, partilerinin milletle karşı karşıya getirilmek istendiğini de söyledi. Altay, “Bir iç politika gereği siyaseti iç siyasetin malzemesi olarak önemli değerleri ve konuları siyasete taşımak ve kullanmak sadece ve sadece Türkiye’ye zarar verir. AK Parti ile sonuna kadar mücadele edeceğiz ama bizi devletle kavga ettiremeyecekler. Bizi milletle kavga ettiremeyecekler. Millete doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.